Cosmic Telegram

Υδροχόος 331

*Δίας στον Κριό 23/1 - 5/6

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 331
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11776-26833.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Το αδιαφιλονίκητα ΚΑΛΟ νέο ονομάζεται Δίας στον Κριό (στο ζώδιο ή τον ωροσκόπο σου). Με εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις από τους αστρολόγους επί αιώνες, ο Δίας θεωρείται το συμπαντικό αντίστοιχο του Άγιου Βασίλη – ο παραλληλισμός είναι υπερβολικός, όπως και ο ίδιος ο πλανήτης της τύχης, αλλά περιέχει κι ένα μεγάλο μέρος αλήθειας. Ο Δίας γεμίζει το ψυχικό ρεζερβουάρ καταρχάς με την αισιοδοξία και την πίστη ότι τα πράγματα αποκλείεται να μην πάνε όχι απλώς καλά, αλλά πολύ καλά. Αυτή η πίστη δημιουργεί τις ευκαιρίες και οι ευκαιρίες μια νέα εξελιγμένη πραγματικότητα. Warning: αυτή τη φορά ο Δίας δεν θα καθίσει ένα χρόνο, όπως συνήθως γίνεται με άλλα ζώδια, αλλά έξι μόνο μήνες. Άρα η βιασύνη του (hit and run) σημαίνει ότι μόλις σου παρουσιάζεται η ευκαιρία την πιάνεις από τα μαλλιά γιατί δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς δύο φορές. Βάζεις κατευθείαν το πόδι σου στην πόρτα που άνοιξε πριν κλείσει. Άρα οι γεννημένοι 21, 22, 23, 24/3, ή όσοι έχουν ωροσκόπο Κριό στις πρώτες τρεις μοίρες, τεντώνουν μάτια και αυτιά και κλείνουν το τζίνι στο λυχνάρι για να μη φύγει.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη στον τομέα της καριέρας μέχρι τις 23/2, κυκλοφορείς σαν να έχεις καταπιεί ένα σεισμό – πολλά ρίχτερ σε δευτερόλεπτα που μοιάζουν αιώνες, μετασεισμοί που σε κρατάνε στην τσίτα, αγχωμένο μήπως η γρατζουνιά στον τοίχο γίνει ρήγμα. Η ουσία αυτής της διέλευσης είναι να ενισχύσεις το επαγγελματικό βάρος, να διακριθείς με κάποιον τρόπο ή να λύσεις επαγγελματικά προβλήματα που χρονίζουν. Στην έντασή σου να ξεκολλήσεις επαγγελματικά (και με λανθάνοντα ίσως ανταγωνισμό), πιθανόν να διασταυρώνεις το ξίφος σου με όλους εκείνους που νιώθουν ότι η ορμητικότητά σου τους απειλεί. Πρόσεχε: δεν είσαι σε όλους δημοφιλής και δεν χαίρονται όλοι με την επιτυχία σου, οπότε μην προκαλείς. Κατά τα άλλα, χάρη στην Αφροδίτη στον Τοξότη λαχταράς την οικειότητα και τον αισθησιασμό που δημιουργεί μια τρυφερή ανάσα πίσω από το αυτί σου. Αλλά σου συμβαίνει και κάτι παράξενο: σου περνάει από το μυαλό να συγχωρήσεις κάποιον ασυγχώρητο.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μπορείς να κατηγορήσεις τον Κρόνο που γύρισε ανάδρομος, αλλά όποια κι αν είναι η αιτία δεν είναι καθόλου αστείο να βρίσκεσαι στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσεις προβληματικές καταστάσεις με συνεργάτες, ή να σταθεροποιήσεις ή να βάλεις σε τάξη τις σχέσεις σου. Η έλλειψη στήριξης από σύντροφο μέχρι συνεργάτες και οικογένεια μπορεί να είναι πραγματικά αποθαρρυντική. Κι όμως, με την Αφροδίτη στον 7ο ηλιακό σου οίκο, θέλεις χαρά, ελαφρότητα, ρομαντισμό, σύμπνοια. Ναι, μπορεί να χαμογελάσεις και να σου χαμογελάσουν ή να φλερτάρεις και να σε φλερτάρουν, όμως χρειάζεσαι μόνο ΕΝΑΝ άνθρωπο για να νιώσεις ζωντανός και ΜΙΑ ενδιαφέρουσα δουλειά για να ενθουσιαστείς. Και κάτι τελευταίο που λέει ο Άρης στον Υδροχόο: όσο κι αν το ξεχνάς, χρειάζεσαι την ποιότητα της εμπειρίας και όχι την ποσότητα για να νιώσεις ολοκληρωμένος. Παρ’ όλα αυτά, αν ψάχνεις κάτι, οτιδήποτε, αυτό υπάρχει ΕΞΩ από το σπίτι κι όχι μπροστά στην τηλεόραση. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Επί του πιεστηρίου: αφού ο Δίας μπήκε στον Κριό και τα επίπεδα αισιοδοξίας ανεβαίνουν, τότε τα ζάρια μπορούν να πεταχτούν στον αέρα με περισσότερη άνεση και με βάσιμες πιθανότητες να καθίσουν εξάρες. Το παιχνίδι της ζωής ξαναπαίζεται με περισσότερες επιλογές. Είτε μια επαγγελματική (θετική) εξέλιξη είτε μια (νέα) ερωτική ιστορία είτε ένα υπέροχο νέο στην οικογένεια, στο σπίτι, στις σπουδές… συνέχισε… ο Δίας ζητάει από σένα γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να ανέβεις στο τρένο που ανοίγει τις πόρτες του για ένα λεπτό και μετά εξαφανίζεται. Οι Καρκίνοι που έχουν γεννηθεί 22, 23, 24, 25/6 μπαίνουν πρώτοι στο χορό της μίας και μοναδικής ευκαιρίας – οπότε seize the day. Ταυτόχρονα μην ξεχνάς ότι ο Άρης στον Υδροχόο δημιουργεί την ανεξέλεγκτη ανάγκη να ικανοποιήσεις όλες τις επιθυμίες – σωματικές, μεταφυσικές, οικονομικές. Πρόσεχε ωστόσο, γιατί η ανάγκη για οικειότητα είναι τόσο έντονη που είσαι έτοιμος να τη ζητήσεις και από ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη στον 7ο οίκο σου –μέχρι τις 23/2– παίζονται πολλά σενάρια: υπάρχει κάποιος που η γοητεία και η εξουσία που σου ασκεί είναι τόσο τεράστιες που δεν μπορείς να αντισταθείς, κι αυτό σου δημιουργεί επιθετικότητα γιατί σε τοποθετεί στη θέση του αδύναμου; Ή μήπως έχεις απογοητευτεί από ένα φίλο ή ένα μέντορα και δεν μπορείς για ανεξιχνίαστους λόγους να τον παρατήσεις; Ή μήπως στη δουλειά σκυλοβαριέσαι και συνειδητά ή ασυνείδητα θέλεις να οδηγήσεις τα πράγματα σε ρήξη; Ό,τι κι αν συμβαίνει, βρίσκεσαι σε κατάσταση αμφιθυμίας: θέλεις διακαώς να τα βροντήξεις όλα κάτω τη μια στιγμή και την άλλη επιθυμείς να λύσεις τους κόμπους των σχέσεων με όσους σε ενδιαφέρουν. Και η Αφροδίτη στον 5ο σου οίκο; Κάποιος μαγικός φίλος σε βοηθάει να αντέξεις τη σύγχυση ή κάποιος σε αγαπάει κι αυτό είναι δώρο που δεν μπορείς να το πετάξεις με τις κορδέλες. Και ναι, ο Δίας στον Κριό ήρθε για να ξαναπιστέψεις στην ανθοφορία της ζωής.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όταν οι 4ος, 5ος, 6ος και 8ος οίκοι σου ενεργοποιούνται –ευνοϊκά κατά βάση–, οι πιέσεις υποχωρούν και η ανάγκη να αναγνωριστείς όπως και να ερωτευθείς αυξάνονται. Η καριέρα κυλάει, η δημόσια εικόνα σου κερδίζει κολακευτικά σχόλια, η διάθεσή σου τονώνεται από ένα αισιόδοξο αεράκι. Και τώρα πες μου, πού είναι το πτώμα; Πουθενά αγαπητέ… Δεν υπάρχει ούτε πτώμα ούτε λύκος. Αν θέλεις να ρίξεις τη ζωή σου σε μια μάντρα, μπορείς πάντα. Όμως υπάρχουν περίοδοι όπως τώρα που μπορείς να την οδηγήσεις ακόμα και στην Ντίσνεϊλαντ. Θεωρείς καθήκον σου να αγαπάς το δύσκολο κι αυτή είναι μια ευγενής στάση. Όμως εκτός από την καθημερινότητα της δουλειάς –η οποία φαίνεται ότι ανεβάζει στροφές και ένταση– υπάρχει η θαλπωρή του σπιτιού, η ανάγκη για το μαζί, η επιθυμία να μοιραστείς. Αισθήματα. Ικανοποίησέ τα. Γιατί αλλιώς θα μιλάς για λογαριασμούς, ωράρια και δίαιτες.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Αν και το να εξετάζεις μόνος στο σπίτι τα πρόβληματά σου αποτελεί ώριμη αντιμετώπιση, με τον Άρη ήδη στον 5ο και τον Δία στον 7ό σου οίκο (οι γεννημένοι στις 23, 24, 25, 26/9, ή όσοι έχουν ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες του Ζυγού, είναι οι πρώτοι που ευνοούνται) θα πρέπει να βγεις έξω και να αντιμετωπίσεις τον κόσμο. Η ενέργεια που εκπέμπεις και συνοψίζεται στο «είμαι ενδιαφέρων, γοητευτικός, ταλαντούχος, αξιόπιστος, γι’ αυτό και απαιτώ να με ερωτευτείς (ή να με προσλάβεις ή να με εκτινάξεις επαγγελματικά)» μπορεί να είναι έντονη για τους παραλήπτες της, αφού είσαι έτοιμος να κυνηγήσεις έρωτα και στόχους, αλλά παραμένει μια υγιής δήλωση της αναδυόμενης πίστης σου ότι θα έχεις ό,τι ονειρεύεσαι. Ναι, ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου και σε κάποιον τομέα της ζωής σου εμφανίζεται ένα The End, όμως όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει αυτοκρατορικά ακριβώς δίπλα της.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι πλανήτες στον 4ο οίκο σου θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να προβάλλεις τον Πατέρα (που έχει διαφορά από τον μπαμπά) πάνω σε οποιονδήποτε θεωρείς ότι εξαρτάσαι κι αυτό σημαίνει επιθετικότητα ή σύγκρουση. Μην το κάνεις, γιατί ο διευθυντής, ο συνεργάτης, ο σύντροφος, ο κολλητός ή οποιοσδήποτε έχει εξουσία δεν είναι ο αυστηρός Πατέρας που σε κάνει να αισθάνεσαι αδύναμος και μικρός. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι η ψυχική υγεία μερικές φορές απαιτεί και αποχωρισμούς που κανείς δεν αρνιέται ότι είναι τραυματικοί. Μπορεί να αισθανθείς εγκαταλειμμένος. Μπορεί να αισθάνεσαι το γραφείο σου σαν κελί και τους από πάνω δεσμοφύλακες. Είναι πολύ πιθανό να αισθανθείς ξένος στο σπίτι σου. Μήπως, αντί να παλεύεις με ανεμόμυλους, να ανακαινίσεις το σπίτι σου ή ακόμα και να μετακομίσεις; Χμμμ... Μπαααα…

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Κι όμως, με την Αφροδίτη ακόμα στο ζώδιό σου και τον Άρη στον 3ο σου οίκο, μπορείς να συμπλεύσεις αρμονικά με το περιβάλλον σου αν ανακοινώσεις χωρίς περιστροφές σε όσους σε τρελαίνουν ότι «παιδιά, χαλαρώστε μαζί μου γιατί έχω πολλά νεύρα». Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι να σου ρίξουν ένα φαρμακερό βλέμμα και να εξαφανιστούν, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όχι μόνο μπορούν να δείξουν κατανόηση στη μεταβατική φάση που περνάς αλλά και να σε βοηθήσουν. Άφησέ τους να σε κανακέψουν. Κι οι υπάρχοντες να μην το κάνουν, ο Δίας στον Κριό φέρνει καινούργιους. Ο Δίας στον 5ο ηλιακό σου οίκο, στον αυτοκρατορικό θρόνο του Έρωτα, δηλώνει μια «εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς». Μην ταράζεσαι, συμβολικά μιλάμε. Στη διάρκεια αυτής της διέλευσης θα ανοιχτείς συναισθηματικά, με περισσότερη αγάπη, ηδονή και ευχαρίστηση από ό,τι πόνο, πέφτοντας στην αγκαλιά υπέροχων ερωτικών αντικειμένων που θα σε εκτιμήσουν πιθανόν περισσότερο κι από ό,τι αξίζεις.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Δεν υπάρχει τίποτα σαν την έκσταση που νιώθεις όταν κατορθώνεις να αναδυθείς από μια δύσκολη κατάσταση που τα στοιχήματα ήταν εναντίον σου. Τέτοιες εκρήξεις ικανοποίησης πολλαπλασιάζονται με τη διέλευση του Δία στον Κριό. Είτε οι ευκαιρίες εμφανίζονται στον οικογενειακό ή ερωτικό τομέα είτε στον επαγγελματικό, η ουσία είναι ότι ήρθε η ώρα να πάρεις τη δάδα ακολουθώντας το δικό σου δρόμο και ανεπηρέαστος από δόγματα και επιθυμίες των γονιών σου να δημιουργήσεις τη δική σου «οικογένεια». Ακόμα: τώρα που ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος προσπάθησε να μην ερμηνεύσεις τυχόν δυσάρεστα γεγονότα στην καριέρα σου σα σημάδια ότι έχεις χάσει τη δύναμή σου. Πάνως, αντί να αισθάνεσαι παγιδευμένος είναι καλύτερα να μην παραμένεις αναποφάσιστος ως προς το ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σου. Ο Δίας σού δίνει την τέλεια ευκαιρία να πιάσεις από τα κέρατα ό,τι σε απασχολεί και να βρεις διέξοδο στις ανάγκες σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις με τον Άρη στο ζώδιό σου είναι να βυθιστείς στο κρεβάτι σου μέχρι να σου σερβίρουν οι άλλοι το μπρέκφαστ που έχεις παραγγείλει. Κάνε ένα κρύο ντους, πετάξου από το κρεβάτι και πήγαινε να αντιμετωπίσεις τις σχέσεις εκεί έξω –επαγγελματικές και προσωπικές– προσπαθώντας να τις απογειώσεις. Έχεις το πάνω χέρι στις πρωτοβουλίες, οπότε δημιούργησε εσύ τις συνθήκες και δράσε. Η είσοδος του Δία στον 3ο οίκο σου δίνει έξτρα ώθηση στις επιδιώξεις σου και τύχη. Η αισιοδοξία ότι το μέλλον σού ανήκει επιστρέφει, αλλά ο Κρόνος στον 9ο οίκο σου σε κάνει διστακτικό στο επόμενο βήμα. Λάθος. Το μυαλό σου τρέχει δέκα φορές πιο γρήγορα από τη ζωή σου, σίγουρα έχεις πολύ δρόμο μέχρι να αντικρίσεις τη Γη της Επαγγελίας, αλλά από εδώ και πέρα ξέρεις ότι υπάρχει.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ακόμα κι αν κάποιοι πολύ κοντινοί σου σε κατηγορήσουν ότι τα σκαμπανεβάσματα της διάθεσής σου και οι σπασμωδικές αντιδράσεις σου δείχνουν διαταραχές προσωπικότητας, εσύ και ο αστρολόγος σου ξέρετε ότι πρόκειται για τις παρενέργειες του Άρη στο 12ο ηλιακό σου οίκο. Μέχρι να φύγει (στις 23/2), οπότε μια μεγάλη δόση πνευματικής υγείας θα επιστρέψει, μη δυσανασχετείς όταν οι άνθρωποι που σε αγαπάνε κουνάνε το κεφάλι τους με νόημα κάθε φορά που αντιδράς με τρόπο που δεν περιμένουν. Πρόσεξε μην μπεις σε εργασιακές κόντρες που οδηγούν σε παρεξηγήσεις. Η ειρωνεία είναι ότι με την Αφροδίτη στο ηλιακό ζενίθ σου μπορείς να είσαι γοητευτικός ανάμεσα σε ισχυρούς ανθρώπους, να είσαι περιζήτητος κοινωνικά, να πείθεις επαγγελματικά, να είσαι το πρόσωπο της μέρας όποια μέρα θελήσεις. Μπορεί να έχει πλάκα τελικά να παίζεις τον Δόκτορα Τζέκιλ και τον Μίστερ Χάιντ. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

  gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ