Cosmic Telegram

Τα ζώδια της χρονιάς: Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η τύχη και η πίεση θα αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη.

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 330
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κρόνος στο ζώδιό σου σε κάνει εύθικτο, βαραίνει τη διάθεσή σου και σου εντείνει την τάση να ελέγχεις τις καταστάσεις και τους άλλους. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να αντιμετωπίσεις τη ζωή σου σαν Zen Master – με ψυχραιμία, αποστασιοποίηση, καθαρό νου, λογική κι όχι με παρόρμηση, αποξένωση, ανυπομονησία. Μπορεί να επιμένεις με μανία να οδηγήσεις τα πράγματα στο δρόμο που θέλεις, όμως θυμήσου ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πάρεις το καλύτερο από τους άλλους είναι να υποχωρείς την κατάλληλη στιγμή, να περιμένεις και να πηγαίνεις με το κύμα και όχι αντίθετά του. Λοιπόν: Κρόνος στο ζώδιό σου, Πλούτωνας στον ηλιακό σου 4ο οίκο, Δίας και Ουρανός στον ηλιακό σου 7ο – ταρακουνιέται και αλλάζει όλο το οικοδόμημα της ζωής σου. Νέος πατέρας, νιόπαντρος ή αναλαμβάνοντας νέες επαγγελματικές ευθύνες, απολυμένος, ριγμένος, χωρισμένος ή δυσφορώντας για την τροπή που έχει πάρει η ζωή σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πραγματικότητά σου αλλάζει θεαματικά. Βεβαίως και είναι πιθανό εκεί που αισθάνεσαι περιορισμούς, ευθύνες, φόβους, ανησυχία, άγχος, να συμβαίνει κάτι που θεωρείς απολύτως θαύμα. Η τύχη και η πίεση θα αλληλοδιαδέχονται η μία την άλλη. Δεν έχει καν νόημα να πούμε ποιοι τομείς θα επηρεαστούν διαδοχικά, γιατί η απάντηση είναι ΟΛΟΙ. Σχέσεις, οικογένεια, εργασία, καριέρα, σπουδές, έρωτας, στόχοι, όνειρα μπαίνουν σε καινούργια φάση. Αν και ποτέ δεν υπήρξες το χνουδωτό αρκουδάκι που πολλοί πιστεύουν ότι είσαι, έχεις καταλάβει ήδη –αν έχεις γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο– ότι μπορείς να γίνεις ένα ζώο με αιχμηρά δόντια που δεν την πέφτει μόνο στο ντελίβερι μπόι που ανοίγει την πόρτα του κήπου. Ίσως αυτό δεν αρέσει σε αγαπημένους, συντρόφους, φίλους ή οικογένεια, αλλά με έντονα ενεργοποιημένο τον 7ο σου οίκο, η πλανητική ενέργεια συντονισμένη φτάνει σε κρεσέντο τον Απρίλιο και το μισό Μάιο, επαναφέροντας πιθανόν και γεγονότα του περσινού καλοκαιριού με αναπάντεχα γυρίσματα και αποτελέσματα. Το κύρια ζητήματα που θα αντιμετωπίσεις είναι η Συντροφικότητα και οι Επαγγελματικές Συνεργασίες με ξαφνικές, απότομες και ακραίες μεταβολές – ερωτεύομαι/χωρίζω, ανοίγει μια επαγγελματική ευκαιρία/κλείνει μια επαγγελματική πόρτα.

Όσο για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (που για σένα συμβολίζει το Σπίτι, την Ψυχή και τις ρίζες της ύπαρξης), οι γεννημένοι τις πρώτες 10 μέρες του ζωδίου σου έζησαν ήδη –κι άλλοι αρχίζουν να βιώνουν– μεταμορφωτικές αλλαγές. Ουσιαστικά πρόκειται για εποχή-στροφή προς τα μέσα, κατά την οποία τραύματα, σκληρές μνήμες ή δύσκολα παιδικά χρόνια έρχονται στην επιφάνεια για να θεραπευτούν. Αυτές οι εμπειρίες ενεργοποιούνται ξανά, είτε με την οικογένεια, που είναι πιθανόν όχι μόνο να μη σε στηρίξει καθόλου αλλά αντίθετα να γίνεται πηγή άγχους, υποχρεώσεων και δυσφορίας, είτε με επαγγελματικά προβλήματα είτε με αισθηματικής φύσης γεγονότα που ανοίγουν παλιές πληγές είτε με μια ψυχολογική ή άλλου είδους έντονη κρίση. Αυτή η πλουτώνεια διέλευση δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη κι έχει σκοπό να σε κάνει να δεις την Αλήθεια σου και να βοηθήσει στον εξανθρωπισμό σου.

SOS, έκλειψη Ηλίου, 1 Ιουλίου στον Καρκίνο: 1) Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεις για να μείνεις στον αφρό, είναι άδικο να σου πει κάποιος ότι θα πρέπει να κάνεις το χαριτωμένο σε ανθρώπους που ούτε σε στήριξαν ούτε ήταν εκεί όταν τους ήθελες. 2) Τυχόν επαγγελματικά λάθη τώρα δεν συγχωρούνται. Αν σκοντάψεις, κανείς δεν πρόκειται να σε σηκώσει και αυτό που προέχει είναι να επιβληθείς χωρίς να ενοχλήσεις – δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.