Cosmic Telegram

Stardust 533

Καρκίνε, δυνατά, πες το δυ-να-τά!

Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 533
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ακόμα κι αν σε επηρεάζει ο Ουρανός και δεν σε χωράει ο τόπος θέλεις να τα αλλάξεις όλα, δουλειά, οικογένεια, όνειρα, να ξαναγίνεις έφηβος και να ξαναρχίσεις τη ζωή σου – ακούγεται εύκολο, αλλά είναι δύσκολο αν ζεις αυτό που οι άλλοι ονομάζουν «μια στρωμένη ζωή». Ακόμα κι αν σε επηρεάζει ο Πλούτωνας δημιουργώντας επαγγελματικές ή συναισθηματικές επιπλοκές κι αισθάνεσαι ότι χάνεις τη γη κάτω από το πόδια σου. Σε όποια κατάσταση κι αν είσαι, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας βάζουν πλάτη λέγοντάς σου ότι ένα happy end είναι δυνατό κι ότι εν πάση περιπτώσει θα τα καταφέρεις στο τέλος σαν ήρωας να ολοκληρώσεις τον άθλο σου. Ναι, εντάξει, ο Άρης στον Καρκίνο σού ροκανίζει τον ενθουσιασμό και σε τραβάει στο παρελθόν, αλλά είναι κρίμα να μη βλέπεις τα πολύχρωμα σωσίβια στη θάλασσα που θα σε βγάλουν σε μια φιλόξενη ακτή.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ναι, μερικές φορές αυτός που σου σπάει τα νεύρα μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι σου –αδελφός/ή, η μαμά, ο μπαμπάς, ή έξω από αυτό–, ένας γείτονας, ο/η συνάδελφος, ο προϊστάμενος, ένας πελάτης. Το θέμα είναι να υπάρχει διάθεση να τα βρεις με τους άλλους ή να ζητήσεις γρήγορα συγγνώμη, αν αισθάνεσαι ότι ξέφυγες. Οι λέξεις όταν φεύγουν από το στόμα δεν ξαναγυρνάνε και όταν είναι βαριές αφήνουν ανεξίτηλα τραύματα, να το θυμάσαι αυτό όταν κάποιος/α σε πατάει εκεί που πονάς ή πας να τον πατήσεις εκεί που έχει πρόβλημα. Κατά τα λοιπά: επικοινωνία, συναντήσεις, κόσμος, ραντεβού, καμιά εκδρομή (;), σχέδια για διακοπές, μια πιθανή μετακίνηση / μετακόμιση, κάποιες συζητήσεις για το φθινόπωρο, σπουδές, σκέψεις για το παρακάτω. Υ.Γ. Κι αφού Αφροδίτη και Δίας συνεχίζουν να βρίσκονται στον Λέοντα: μια ευκαιρία για σχέση, μια πιθανή επίσημη συναισθηματική δέσμευση, μια επαγγελματική πρόταση κι ένα μωρό – όλα παίζουν.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Ερμής στο ζώδιό σου. Για αρκετές εβδομάδες ήδη – ορθός και ανάδρομος. Μέχρι τις 8 Ιουλίου στους Διδύμους. Πώς σε επηρεάζει; Καταρχάς, όπως πιθανόν έχεις ήδη διαπιστώσει και κυρίως στα διαστήματα που πέρασε/περνάει/θα περάσει πάνω από τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σου, ενδιαφέρεσαι περισσότερο για επικοινωνία, συζητήσεις, συναναστροφές, επαφές – είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Θέλεις να είσαι με άλλους –φίλους, γνωστούς ακόμα και συγγενείς και αδέλφια–, μιλάς πιο εύκολα, ανοίγεσαι πιο εύκολα, συζητάς για τον εαυτό σου και το παρελθόν σου πιο άνετα, σε ακούνε πιο προσεκτικά, πείθεις περισσότερο. Μπορείς να είσαι άμεσος/η σε αυτά που θέλεις και επιθυμείς, να ζητάς, να διαπραγματεύεσαι, να συνδιαλέγεσαι. Συμβουλεύεις και συμβουλεύεσαι. Είσαι περισσότερο αντικειμενικός/ή και μπορείς να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα, δρομολογώντας τα επόμενα βήματά σου. Άνθρωποι και επαφές είναι η επικεφαλίδα της περιόδου. Ποιους θέλεις κοντά σου, πώς θα τους χρησιμοποιήσεις (η λέξη δεν έχει αρνητική χροιά), τι αποτέλεσμα θέλεις να έχουν οι σχέσεις σου μαζί τους είναι ένα θέμα που εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όταν ο Άρης αγγίζει τον Ήλιο μας ή διελαύνει τον ωροσκόπο μας, μεταξύ άλλων, δεν είναι η στιγμή για παράπονα, και «τι θα γίνει με μας τα Καρκινάκια…» και άλλες τέτοιες ηττοπαθείς και αδιέξοδες συμπεριφορές. Μπορεί ο φλογερός Άρης να αισθάνεται άβολα στον Καρκίνο αλλά ο δυναμισμός του δεν εξουδετερώνεται. Ο Άρης παραμένει Άρης. Δηλαδή σου δίνεται η φόρα και ο δυναμισμός για να κυνηγήσεις τα θέλω σου – όχι με τηλεπάθεια αλλά με δράση. Εχθροί του Άρη είναι η αναποφασιστικότητα, η αμφιταλάντευση, ο δισταγμός, η ακινησία. Μειονέκτημά του η παρόρμηση της στιγμής που δεν έχει λογική, στόχο, σκέψη και δεν υπολογίζει τις συνέπειες. Θέλω, απαιτώ, μάχομαι – επαγγελματικά, προσωπικά, οκογενειακά, συναισθηματικά. Κι αν δεν αντέχεις τα ίδια και τα ίδια που σε κρατάνε δέσμιο/α, καιρός να κάνεις την υπέρβαση.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Λίγο η επιστροφή του Κρόνου στον Σκορπιό που επηρεάζει τους γεννημένους στις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου και περισσότερο η διέλευση του Άρη στον Καρκίνο –σε ένα σημείο του ηλιακού σου χάρτη που δημιουργεί πολλές φορές εργασιακές δυσκολίες ή και υπαρξιακές κρίσεις ή απαιτεί κάποιου είδους θυσία ή ταράζεται η ψυχή σου–, μάλλον υπάρχουν μέρες δύσκολες που συννεφιάζουν τη ζωή σου. Υπάρχουν όμως και οι άλλες μέρες που η Αφροδίτη και ο Δίας σε πιάνουν από το χέρι για να σε πάνε στο ηλιόλουστο κομμάτι της ζωής: πολλοί βλέπουν τις προσπάθειες χρόνων να ωριμάζουν περνώντας στο επόμενο στάδιο (επαγγελματικές ευκαιρίες, προαγωγή, γάμος, ερωτική σχέση, ταξίδια, σπουδές, δικές τους δουλειές, παιδιά, μετακόμιση, ξεκίνημα), ενώ άλλοι ρίχνουν το σπόρο για κάτι καινούργιο που θα καρποφορήσει αργότερα. Αν δεν κυνηγήσεις τώρα το μεγάλο όνειρο, πότε θα το κάνεις;


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Κι ενώ ο κυβερνήτης σου Ερμής συνεχίζει να βρίσκεται στους Διδύμους κάνοντας προτεραιότητα την επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή κι ενώ πιθανόν οι διακοπές να είναι για αργότερα, να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι κάθε τόσο δικό σου χρόνο για να ανασυντάσσεσαι. Με τον Δία και την Αφροδίτη στον Λέοντα μπορείς να βρίσκεις χρόνο για φίλους που σου φτιάχνουν το κέφι, για ένα ποτό ή για μια μακρινή βόλτα με κάποιον/α που αγαπάς – χρειάζεσαι δηλαδή ποιοτικό διάλειμμα ανάμεσα σε τρέξιμο, επαγγελματικές προσπάθειες, καθημερινές υποχρεώσεις. Αυτά είναι όλα όσα προσφέρουν Αφροδίτη και κυρίως ο Δίας; Να σου υπενθυμίσω τη σοβαρή διάσταση του Δία: ονομάζεται τεράστιος δείκτης προστασίας από ότιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην πορεία σου, από αναποδιές και αντιξοότητες, ή από τα απότομα γυρίσματα της τύχης. Δεν είναι αυτονόητο ότι υπάρχει μια δύναμη που σε προλαβαίνει πριν πέσεις ή λειτουργεί σαν άγγελος στον ώμο σου.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πάμε πάλι: Το διάστημα του Άρη στον Καρκίνο μέχρι τις 9 Αυγούστου μοιάζει με μάχη για μια θέση στη σωσίβιο επαγγελματική λέμβο. Ναι, οι εργοδότες και οι πελάτες είναι απαιτητικοί, η πίεση έντονη και χρειάζεται να αποδείξεις ότι διαθέτεις και ψυχή και υπομονή και επιμονή αλλά και ταλέντο και τα προσόντα για να προχωρήσεις. Σε τέτοιες εποχές η επαγγελματική ένταση ανεβαίνει, όπως και ο εκνευρισμός, το άγχος και η κούραση. Είναι η περίοδος που η δουλειά επηρεάζει τη σχέση με τους γονείς, το/τη σύντροφο, που η προσοχή σου είναι στραμμένη στην επαγγελματική ζωή – ή χρειάζεται να είναι στραμμένη σε αυτή. Θωράκισε τον εαυτό σου, οπλίσου με γερό στομάχι και έχε κατά νου ότι με την Αφροδίτη και τον Δία στον Λέοντα, έχεις φίλους, σημαντικούς ανθρώπους και συμμάχους που σε στηρίζουν ολόψυχα. Α ναι... Και κάποιος/α σε αγαπάει, ακόμα κι αν εσύ τρέχοντας τον/την παραβλέπεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Αναθερμαίνεται η αισιοδοξία σου. Ζεσταίνεται η διάθεσή σου να είσαι μέσα στον κόσμο και να τον απολαμβάνεις. Ενεργοποιείται ακόμα περισσότερο ο τομέας της επαγγελματικής ζωής προσφέροντας μία δύο ευκαιρίες που θα ανθίσουν παρά κάτω. Με λίγα λόγια έχεις την επιθυμία, το ταλέντο και το δυναμισμό να δημιουργήσεις το δικό σου θαύμα ή το δικό σου καλοκαίρι μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ξέρω αν είσαι διατεθειμένος/η να ταξιδέψεις/μετακομίσεις/μετακινηθείς, αν ετοιμάζεσαι να ανέβεις στη σκηνή για να καταπλήξεις τα πλήθη ή αν θα πάρεις σβάρνα τους δρόμους για να βρεις ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα ερωτευθείς/συνεργαστείς/ κάνεις φίλους/συμμάχους/μέντορες. Αυτό που χρειάζεται να έχεις κατά νου είναι ότι τώρα όλα είναι δυνατά. Όλα είναι ανοιχτά. Όλα μπορούν να συμβούν. Κι ο Κρόνος μπορεί να επισφραγίσει τις επιλογές σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μέχρι να μπει για τα καλά πια ο Κρόνος στον Τοξότη, στα μέσα περίπου του Σεπτεμβρίου, οπότε κι αρχίζουν τα ζόρια, έχεις ένα διάστημα άνετο στο οποίο μπορείς να δημιουργήσεις ένα ευνοϊκό υπόβαθρο για την επαγγελματική ή την προσωπική σου ζωή. Με σκληροπυρηνικές πολλές φορές απόψεις που φτάνουν στο φανατισμό, ο συνδυασμός «λογικής, στρατηγικής και ταλέντου» μπορεί να είναι εκ πρώτης όψεως κόντρα στο χαρακτήρα σου (το ταλέντο είναι στο dna σου), αλλά αποτελεί το τρίπτυχο που χρειάζεσαι για να καταφέρεις ό,τι κυνηγάς. Από την άλλη μπορεί να είναι ένα διάστημα με σχέδια και όνειρα, ή που απλώς έχει ξεκούραση, ευχάριστες παρέες, ένα αξέχαστο ταξίδι, ωραίες συζητήσεις κι ίσως μια μετακόμιση. Ναι, η πίστη σου τώρα μπορεί να μετακινήσει και βουνά. Σε τι πιστεύεις, λοιπόν;


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Οι ερωτικές ιστορίες και ο έρωτας μπορεί να δημιουργούν αμηχανία σε έναν Αιγόκερω, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να ζεις χωρίς τον Άλλο ή χωρίς σχέσεις. Ο Άρης απέναντί σου στον Καρκίνο, δηλαδή στον τομέα της συντροφικότητας, δημιουργεί την επιθυμία τού μαζί. Μπορεί οι επιτυχημένες σχέσεις να βασίζονται σε συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και χρυσές τομές, αλλά υπάρχουν και φορές που οι διαφορές υπερτερούν, που η ρουτίνα δεν αντέχεται, που μια κλωστή που κρέμεται μπορεί να ξηλώσει όλο το ρούχο και τότε υπάρχει σύγκρουση. Οι συγκρούσεις είναι καλές όταν ανάβουν τα αίματα και ξυπνάνε τους δύο και κακές όταν έχουν βαθιές ρίζες. Αν είσαι με κάποιον/α, οι αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι στο πρόγραμμα, αν ανήκεις στους «μόνος/η ψάχνει…» είναι η κατάλληλη περίοδος.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Εντάξει, η διέλευση του Άρη στον Καρκίνο σημαίνει για σένα περισσότερη δουλειά, πρακτικές εκκρεμότητες που χρειάζεται να διεκπεραιώσεις, να χάσεις κιλά, να πας γυμναστήριο, να κλείσεις ραντεβού με τον οδοντογιατρό, να κάνεις σέρβις στο αυτοκίνητο, να δουλέψεις υπερωρίες, να ανανεώσεις το μαγαζί μου, να εκνευριστείς με τον από πάνω, τον από δίπλα, τον από κάτω, να πληρώσεις λογαριασμούς, να κάνεις κάθε είδους χαμαλίκι και χάρες. Μάλιστα. Είναι μια εποχή δηλαδή «εγώ για όλους για μένα κανείς»; ΟΧΙ. Υπάρχει ένταση στο κάθε μέρα αλλά υπάρχει και Αφροδίτη και Δίας στον Λέοντα. Μια ευκαιρία και αλλάζει όλο το παιχνίδι. Μια επαγγελματική ευκαιρία και η ρουτίνα εξαφανίζεται. Ένας έρωτας και τι σημασία έχει η καθημερινότητα. Κάτι γίνεται και βλέπεις τη ζωή με άλλο βλέμμα – σαν γιορτή.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Υπάρχουν προβλήματα. Σίγουρα. Και ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς για πολλούς –οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερo ξέρουν– υπήρξε ή είναι τρομερός γιατί τους έβαλε να πληρώσουν για κάτι που δεν έφταιξαν, μέσα από χαμένους έρωτες, χαμένες δουλειές, ανθρώπους που χάθηκαν, αισθήματα που λεηλατήθηκαν, όνειρα που γκρεμίστηκαν. Ναι, ο Ποσειδώνας είναι ανάσταση μερικές φορές και θλίψη τις περισσότερες. Όμως τώρα υπάρχει ένα φως. Ή μήπως ένα πάρτι, που είναι κρίμα να το χάσεις καθισμένος στο δωμάτιό σου ενώ από δίπλα ακούγονται μουσικές, γέλια και χαρούμενες φωνές. Η καρδιά, αχ η καρδιά, θέλει πάλι να χτυπήσει πιο γρήγορα, να νιώσει ζωντανή, να τραγουδήσει. Ναι, είσαι πεινασμένος/η για αγάπη, για χαρά, για παιχνίδι. Βγες εκεί έξω να συναντήσεις ανθρώπους που σε ανεβάζουν, που σε κάνουν να χαμογελάς, που γεμίζουν τη ζωή σου με φως. Γίνε το πάρτι τους. Άσε τους να γίνουν το πάρτι σου.

 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου