Αθλητισμος

Στάνισλαβ Μεντβεντένκο: O ουκρανός δις πρωταθλητής του NBA πουλάει τα δαχτυλίδια του για τον πόλεμο

Οι Λέικερς δηλώνουν πρόθυμοι να τα αντικαταστήσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενας πρωταθλητής του NBA “κυνηγά” σαμποτέρ στον πόλεμο της Ουκρανίας!
Kόμπε Μπράιαντ - Στάνισλαβ Μεντβεντένκο © LA Lakersdaily

Την υποστήριξή τους προς τον ουκρανό πρώην άσσο τους Μεντβεντένκο, ο οποίος μάχεται για την χώρα του ξέφρασαν μέσω δήλωσής τους, οι Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο πρώην άσος του ΝΒΑ Στάνισλαβ Μεντβεντένκο βιώνει σίγουρα τη δυσκολότερη στιγμή έως τώρα στη ζωή του. Από συμπαίκτης των Κόμπε Μπράιαντ και Σακίλ Ο’Νιλ και ταδύο δακτυλίδια του ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2001 και το 2002, πολεμά στο ουκρανικό μέτωπο. 

Πλέον ο ίδιος δοκιμάζεται για τα καλά και αυτή την ώρα το μόνο, το οποίο τον απασχολεί είναι να βοηθήσει τους συμπατριώτες του του να βγουν από τη δίνη του πολέμου. Ο πρώην άσσος των Λέικερς, έχει πουλήσει t-shirts, παπούτσια αλλά και φανέλες από τη θητεία του στους Λέικερς.

«Έπρεπε να μείνω στην Ουκρανία και να βοηθήσω τη χώρα μου, το έθνος μου. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι σε αυτές τις στιγμές», δήλωσε ο Μεντβεντένκο για τη συμμετοχή του στην υπεράσπιση των εδαφών της Ουκρανίας. «Όταν βρίσκεσαι στο μέτωπο, δεν έχεις το χρόνο για να φοβηθείς. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Κάποιοι βρίσκονται στην οργάνωση, άλλοι στους δρόμους. Αυτό που κάνω είναι να συμμετέχω σε περιπολίες στην πόλη, ενώ η γυναίκα μου βοηθά στο κέντρο επικοινωνίας. Ουσιαστικά αντικαθιστούμε το ρόλο της αστυνομίας, ενώ αναζητούμε σαμποτέρ, τους οποίους έχουμε το δικαίωμα να συλλάβουμε και να παραδώσουμε στις ουκρανικές αρχές».

Έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη των διαδικασιών πώλησης των δύο του χρυσών δαχτυλιδιών. Παράλληλα, έχει ενημερώσει και τους Λέικερς να συμβάλλουν με όποιον τρόπο εκείνοι μπορούν για να σταλεί βοήθειας στους Ουκρανούς πολίτες. Ήδη οι Λέικερς έχουν ανακοινώσει ότι θα αντικαταστήσουν τα χρυσά δαχτυλίδια του Μεντβεντένκο μόλις θα είναι ικανοί να τα πουλήσουν. Παράλληλα, προσφέρθηκαν να προσφέρουν αθλητικά είδη στην Ουκρανία. Ο Μεντβεντένκο επιθυμεί να διοργανώσει ένα basketball camp για παιδιά, τα οποία βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν τον πόλεμο.

Η ιδιοκτήτρια των Λέικερς,Τζίνι Μπας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένας αθλητικός οργανισμός, στον οποίοι οι πρώην μας παίκτες γνωρίζουν ότι θα τους συμπαρασταθούμε όταν παραστεί ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Στάνισλαβ ήταν ο απόλυτος ρολίστας. Το να παίζεις μπάσκετ δεν είναι ζωή ή θάνατος, αλλά είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είμαστε και τι φέρνουμε».

Ο 43χρονος πλέον Μεντβεντένκο αγωνίστηκε για επτά χρόνια στο ΝΒΑ (έξι στους Λέικερς και ένα στους Χοκς) και σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε 300 αγώνες με μέσο όρο 5,3 πόντους και 2,8 ριμπάουντ, ενώ αποσύρθηκε από τα παρκέ μόλις στα 28 του χρόνια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ