Αθλητισμος

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Τι ακολουθεί μετά το «ναι» για τον Βοτανικό

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βοτανικός γήπεδο Παναθηναϊκός
Βοτανικός γήπεδο Παναθηναϊκός © Δήμος Αθηναίων

Παναθηναϊκός: Τα επόμενα βήματα μετά το ιστορικό «ναι» για την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υπογραφή όλων των συμβάσεων για να δρομολογηθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και κατ' επέκταση η δημιουργία του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, οι υπογραφές θα «πέσουν» σε μία συνάντηση -σε επίπεδο κορυφής- που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν το Πάσχα στο Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, όλων των εμπλεκόμενων με το πρότζεκτ πλευρών.

Ακολούθως, όλες οι συμβάσεις με τους αναλυτικούς και συμφωνημένους όρους τους θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκείνη είναι που θα δώσει το τελικό «πράσινο φως» σε όλο το project. Όταν δοθεί η άδεια της Ένωσης θα εκταμιευτούν από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας (RRF), τα 140 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για τα έργα υποδομής σε η Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό.

Κάποια στιγμή μέσα στον μήνα που θα ακολουθήσει θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία του γηπέδου, η οποία (μαζί με την εξέταση των ενστάσεων) θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Και αυτό διότι μέχρι το τέλος του έτους εκείνου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι οριστικές μελέτες και οι αναθεωρήσεις των οικοδομικών αδειών του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και να υπάρχει ο ανάδοχος εγκατεστημένος στον Βοτανικό, για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

Ακόμα, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022 οφείλουν οι ειδικοί να έχουν ολοκληρώσει και τις μελέτες προκειμένου να να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ τον Νοέμβριο του 2022, έως τον Ιανουάριο του 2023 θα γίνει ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο των εγκαταστάσεων του Α.Ο. στον Βοτανικό. Τα έργα για αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη στην περιοχή του Βοτανικού, θα αρχίσουν βάσει σχεδιασμού τον Φεβρουάριο του 2023 και το έργο θα πρέπει πλέον να είναι έτοιμο έως τον Ιούλιο του 2024.

Αυτά τα έργα στις υποδομές των δύο υπό ανάπλαση περιοχών θα διαρκέσουν από τον Ιούνιο του 2023 ως τον Δεκέμβριο του 2026.

Πότε θα παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Το γήπεδο ποδοσφαίρου, από την άλλη θα πρέπει να έχει παραδοθεί το μέγιστο σε 36 μήνες από την ημέρα έναρξης των έργων, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2026.

Ως τότε, τέλος, θα πρέπει να παραδοθεί έτοιμο στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό κι αυτός να εκχωρήσει ακολούθως τη χρήση του στην ΠΑΕ το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου 2027.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ