Αθλητισμος

Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και Εθνική Πόλο οι κορυφαίοι

Δάκρυσε για την εθνική Πόλο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβεία ΠΣΑΤ: Η Μαρία Σάκκαρη γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς
Βραβεία ΠΣΑΤ: Η Μαρία Σάκκαρη η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς © EUROKINNISSI/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Βραβεία ΠΣΑΤ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Μαρία Σάκκαρη και η εθνική Πόλο Ανδρών οι κορυφαίοι της χρονιάς.

Τον τίτλο των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς, στα βραβεία του ΠΣΑΤ, κέρδισαν και φέτος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο αθλητές είχαν κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο, μόνο που λόγω κορωνοϊού η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

Πριν ανακοινωθούν τα βραβεία των κορυφαίων, στην εκδήλωση τιμήθηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στο Τόκιο: (Εθνική πόλο, Ντούσκος, Τεντόγλου και Πετρούνιας, με τους τελευταίους δύο να απουσιάζουν από την εκδήλωση), αλλά και όσοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στους άνδρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε την ψήφο των αθλητικών συντακτών. Φυσικά, δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε ένα μήνυμά στην εκδήλωση.

«Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά, όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε ο Greek Freak.

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε στην εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο και ανέβηκε συγκινημένη στη σκηνή:

«Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους».

Δάκρυσε για την Εθνική Πόλο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα για το 2021, στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέλαβε να δώσει το βραβείο στην κορυφαία ομάδα της χρονιάς, με την ίδια να μην κρύβει τη συγκίνησή της.Βουρκωμένη, μίλησε για τα όσα είχε πει ο αρχηγός της Εθνικής τότε στο Τόκιο, Γιάννης Φουντούλης.

Βραβεία ΠΣΑΤ: Η συγκίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Βραβεία ΠΣΑΤ: Η συγκίνηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου © EUROKINNISSI/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Αφού πρώτα πήρε τον λόγο ο Θοδωρής Βλάχος, προκειμένου να μιλήσει εκ μέρους της ομάδας, στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία είπε:

«Και οι τρεις ομάδες μάς έκαναν υπερήφανους, αυτά όμως τα παιδιά έτυχε να παρακολουθήσω αγώνα με τον αγώνα. Είχα ένα προαίσθημα, φαινόντουσαν, πήγαιναν καλά σε όλη την πορεία και θριάμβευσαν. Αυτό όμως που με συγκίνησε διπλά και με έκανε διπλά περήφανη είναι το ήθος τους».

Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Γιατί όταν ο αρχηγός τους εκείνο το βράδυ είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι ντρέπονται για τη χαρά τους (που κατέκτησαν το μετάλλιο εν μέσω πυρκαγιών στη χώρα), ομολογώ ότι τότε έκλαψα. Και είμαι διπλά συγκινημένη για τη βράβευσή τους». Σε εκείνο το σημείο βούρκωσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δίνει το βραβείο στην εθνική Πόλο
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δίνει το βραβείο στην εθνική Πόλο © EUROKINNISSI/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ