Αθλητισμος

WTA: Αναστέλλονται τα τουρνουά τένις στη Κίνα λόγω Σουάι Πένγκ

Η 35χρονη αθλήτρια είχε εξαφανιστεί από δημόσια θέα για τρεις εβδομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WTA: Αναβάλλει άμεσα τη διεξαγωγή των τουρνουά τένις στην Κίνα λόγω της Πενγκ Σουάι
Η Πενγκ Σουάι, © EPA/MADE NAGI

Η Ομοσπονδία Γυναικείου Τένις, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των τουρνουά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας της για την κατάσταση της τενίστριας Πενγκ Σουάι.

Η WTA, η Ομοσπονδία του Γυναικείου Τένις, ανακοίνωσε την άμεση αναβολή όλων των τουρνουά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας της για την Πενγκ Σουάι. Η 35χρονη αθλήτρια είχε εξαφανιστεί από δημόσια θέα για τρεις εβδομάδες αφότου κατηγόρησε τον πρώην Αντιπρόεδρο της χώρας Ζανγκ Γκαόλι για σεξουαλική επίθεση.

Ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, ανέφερε πως έχει «σοβαρές αμφιβολίες» για το αν η Πενγκ είναι «ελεύθερη, ασφαλής και δεν υπόκειται σε εκβιασμό». Πρόσθεσε πως «δεν ξέρω αν υπό αυτές τις συνθήκες μπορώ να ζητήσω από τις αθλήτριές μας να παίξουν εκεί».  Ο οργανισμός, δε, δεν θωρεί πως η βιντεοκλήση της τενίστριας με τον Τόμας Μπαχ, Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποτελεί αρκετή απόδειξη για την ασφάλειά της.

«Είμαστε πρόθυμοι να διακόψουμε κάθε εμπορική συμφωνία με την Κίνα και να υποστούμε όλες τις οικονομικές συνέπειες. Στις γυναίκες πρέπει να δείχνουμε σεβασμό και όχι να τις λογοκρίνουμε». 

Αυτό είχε δηλώσει πριν 15-περίπου-ημέρες ο Στιβ Σάιμον, ο οποίος είναι έτοιμος να διακόψει οριστικά τους εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα αν δεν βρεθεί λύση στην υπόθεση της Πενγκ Σουάι.

Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν διεξαχθεί τουρνουά τένις της WTA στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, η Ομοσπονδία βασιζόταν στις κινεζικές επενδύσεις τα προηγούμενα χρόνια καθώς στη χώρα διεξάγονταν τουρνουά που πρόσφεραν μεγάλα χρηματικά έπαθλα που προσέλκυαν σημαντικά ονόματα του αθλήματος. Το 2019 η Κίνα φιλοξένησε εννιά τουρνουά της WTA, συμπεριλαμβανομένων των τελικών της σεζόν WTA Finals. Το συνολικό ποσό που δόθηκε σε αυτές τις διοργανώσεις αγγίζει τα 30,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο οι δηλώσεις της πρώην Νο7 του κόσμου και νικήτρια του Wimbledon (2013), Μάριον Μπαρτολί, η οποία ανακοίνωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει προσελκύσει επενδυτικό fund με στόχο την ανάπτυξη της συγχώνευσης ATP και WTA, αλλάζουν το σκηνικό Το συγκεκριμένο fund έχει ήδη συνεργαστεί με μεγάλα αθλητικά projects, σύμφωνα με την Μπαρτολί, κάτι που σημαίνει ότι τα 1000άρια WTA θα μπορούσαν να προστεθούν και σε άλλες πόλεις, όπως πχ στο indoor του Παρισιού που διεξάγεται τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ