Αθλητισμος

Γκρενόμπλ - Καλλιτεχνικό πατινάζ: Papadakis - Cizeron στην κορυφή

H επόμενη αναμέτρηση θα γίνει στην Οσάκα στις 2 Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gabriella Papadakis και Guillaume Cizeron στην Γκρενόμπλ
© EPA/Guillaume Horcajuelo

To ζευγάρι Gabriella Papadakis και ο Guillaume Cizeron διέπρεψε για μια ακόμα φορά στη διεθνή συνάντηση καλλιτεχνικού πατινάζ στη Γαλλία.

Η Gabriella Papadakis και ο Guillaume Cizeron βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας με μια υπέροχη παρουσία στους διεθνείς αγώνες καλλιτεχνικού πατινάζ που ολοκληρώθηκαν χθες στην Γκρενόμπλ. Το ζευγάρι φαίνεται στην καλύτερη στιγμή του και, παρά τον ανταγωνισμό των Ρώσων κυρίως, υπερίσχυσε κατά γενική ομολογία.

Η 26χρονη Papadakis ήρθε δεύτερη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, αναδείχτηκε τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (2015, 2016, 2018, 2019), πέντε συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2015–2019), πρωταθλήτρια στους Τελικούς του Γκραν Πρι το 2017 και το 2019 και έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας (2015-2020).

Με τον σύντροφό της κέρδισαν δέκα χρυσά μετάλλια στη σειρά Grand Prix. Νωρίτερα στη σταδιοδρομία τους, κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο τελικό Grand Prix Junior 2012 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 2013.

Papadakis/Cizeron (FRA) | Ice Dance FD | Internationaux de France 2021  | #GPFigure

Στην Γκρενόμπλ επέδειξαν το χαριτωμένο και αβίαστο μπαλετικό στιλ που τους έχει χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση και ο συγχρονισμός τους στο πρόγραμμα «ρυθμικής» ήταν τέλειος. H επόμενη αναμέτρηση θα γίνει στην Οσάκα στις 2 Δεκεμβρίου. Η Papadakis, που έχει γεννηθεί στο Κλερμόν Φεράν της κεντρικής Γαλλίας, οφείλει το όνομά της στον Ελληνοαμερικανό πατέρα της ο οποίος ζούσε στο Όστιν του Τέξας. Aπό το 2014 η Papadakis μένει και προπονείται στο Μόντρεαλ, ενώ μοιράζεται τη ζωή της με τον Ιταλο-γερμανό αθλητή του πατινάζ Stefano Caruso.

Δεύτεροι στα ζευγάρια ήρθαν οι Καναδοί Piper Gilles-Paul Poiriet που χόρεψαν σε μουσική Έλτον Τζον και οι Ρώσοι Αlexandra Stepanova/Ivan Bukin. H 26χρονη Stepanova είναι πρωταθλήτρια Ρωσίας παρότι έχασε τους περσινούς αγώνες λόγω τραυματισμού.

Στο σόλο οι Ρωσίδες –που τις χαρακτηρίζουν χαϊδευτικά ρωσικές κούκλες– σάρωσαν και τα τρία βραβεία και παρότι η Alena Kostornaia ήρθε τρίτη μετά την Kostornaia-Zagitova και την Anna Chtcherbakova, ήταν η πιο συμπαθητική με το κοινό να παραληρεί. O Iάπωνας Yuma Kagiyama ήρθε πρώτος στο σόλο ανδρών, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Shun Sato και τρίτο τον Αμερικανό Jason Brown, o οποίος έκανε πριν από τρεις μήνες coming out.

H Γκρενόμπλ ήταν απογοήτευση για τον ντόπιο πρωταθλητή Kevin Aymoz που έχει υποστεί αλλεπάλληλους μικροτραυματισμούς με αποτέλεσμα να αποσπάσει χαμηλότερη βαθμολογία από τον Λεττονό Deniss Vasiljevs. Τέλος, ο 18χρονος Ιάπωνας Kagiyama που θάμπωσε το κοινό στο Τορίνο, φαίνεται το ανερχόμενο αστέρι, αν και ένα λαθάκι τού στοίχισε στην Γκρενόμπλ τη διάκριση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ