Αθλητισμος

ΑΕΚ: Σταματούν τα έργα της υπογειοποίησης στην «Αγια-Σοφιά»

Ειδική δήλωση διακοπής εργασιών κατέθεσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΕΚ: Σταματούν τα έργα της υπογειοποίησης στην «Αγια-Σοφιά»
ΑΕΚ: Σταματούν τα έργα της υπογειοποίησης στην «Αγια-Σοφιά» © EUROKINNISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΑΕΚ: Σταματούν τα έργα στο νέο γήπεδο, «Αγια-Σοφιά», λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Σταματά το έργο της υπογειοποίησης στο τμήμα της Πατριάρχου Κωνσταντίνου δίπλα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». Σύμφωνα με την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών που κατέθεσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, το πρόβλημα προέκυψε με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου.

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16», αναφέρεται.

Νωρίτερα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε αξιώσει με έγγραφό της στην Περιφέρεια τη διακοπή εργασιών λόγω της μη καταβολής του 11ου λογαριασμού, που σημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις επί του έργου.

Πλέον, μένει να φανεί πόσο επηρεάζει αυτή η εξέλιξη το έργο της υπογειοποίησης και αν αλλάζει κάτι στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ