Αθλητισμος

Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στα ημιτελικά του Ostrava Open

Για δεύτερη σερί χρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη
Η τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη © EPA / ALEX GRIMM / POOL

Σάκκαρη - Μαρτίντσοβα 2-0: Προκρίθηκε στον ημιτελικό του Ostrava Open η Μαρία Σάκκαρη.

Στα ημιτελικά του Ostrava Open είναι για δεύτερη σερί χρονιά η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε με 7-5, 6-3 το εμπόδιο της Τσέχας Τερέζα Μαρτίντσοβα, προκρίθηκε στους «4» του τουρνουά.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε το ματς με break και στη συνέχεια συντήρησε με άνεση το προβάδισμα, όμως στο 5-4 η Μαρτίντσοβα αντέδρασε, πήρε πίσω το break και ισοφάρισε. Ακολούθησε ένα συναρπαστικό γκέιμ, όπου τελικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε, στην τρίτη ευκαιρία της, να «σπάσει» ξανά το σερβίς της αντιπάλου της και τελικά να πάρει το σετ με 7-5. Η Τσέχα κέρδισε το πρώτο γκέιμ, του δεύτερου σετ, αλλά η Σάκκαρη με ένα σερί 3-0 πήρε προβάδισμα και δεν το έχασε, κλείνοντας μάλιστα το παιχνίδι με ακόμη ένα break (6-3).

Αντίπαλος της 26χρονης πρωταθλήτριας στον αυριανό ημιτελικό θα είναι, είτε η Πολωνή Ιγκα Σβιάτεκ (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και επικεφαλής του ταμπλό στην Οστράβα), είτε η Ελενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν (Νο 16 στον κόσμο).

Σημειώνεται ότι η 26χρονη Ελληνίδα είναι «ζωντανή» στο κυνήγι της εισόδου στο top-10 μέσα από το Ostrava Open και μαζεύει βαθμούς για την πρόκριση στο WTA Finals.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ