Αθλητισμος

Τσιτσιπάς: Τιμή για μένα να εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα

«Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ειλικρινά μου αρέσει η διοργάνωση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την τιμή που νιώθει εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στον Τιαφό για το Ολυμπιακό τουρνουά και μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την παρουσία του στο Τόκιο αλλά και για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στο Gazzetta, ο Έλληνας πρωταθλητής εξέφρασε μεταξύ άλλων την τιμή του που εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά με τον αγώνα του με τον Τιαφό δήλωσε: «Ξεκίνησα καλά, ξεκίνησα δυναμικά και συγκεντρωμένος από το πρώτο game του αγώνα, έπαιξα για να μείνω στο Ολυμπιακό τουρνουά. Ανέβαζα το παιχνίδι μου στο πρώτο σετ, ήταν μία ψυχολογική μάχη που κέρδισα από την αρχή του αγώνα. Σκέφτομαι μόνο θετικά, δεν μου πέρασε τίποτα αρνητικό από το μυαλό. Ηξερα ότι μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζα καλό τένις και αν κράταγα αυτό το επίπεδο, δεν θα χρειαζόταν να ανησυχώ για τίποτα. Δεν πήρα κάποια breaks που μου δόθηκαν αλλά ένιωθα καλά με το σώμα μου, ένιωθα καλά με τις σκέψεις μου μέσα στο γήπεδο, οπότε δεν είχα τίποτα να φοβηθώ».

Για τη συνέχεια και τους επόμενους αγώνες στο Ολυμπιακό τουρνουά: «Ο πρώτος αγώνας σε οποιοδήποτε τουρνουά δεν είναι εύκολος. Θέλει χρόνο για να συνηθίσεις και τις καιρικές συνθήκες αλλά και ότι καινούργιο βρεις. Αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεσαι. Δεν κοιτάω τους αντιπάλους, δεν θέλω να ξέρω, κοιτάω μόνο τον Στέφανο».

Για τους αγώνες του διπλού με τη Μαρία Σάκκαρη: «Η συμμετοχή στο διπλό, είναι κάτι που και οι δύο θέλουμε, πρέπει να αποδεχθούμε την ενδεχόμενη επιβάρυνση και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγει κάτι καλό».

Για τη συνολική εμπειρία από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ειλικρινά μου αρέσει η διοργάνωση, είναι ωραίο που είμαστε όλοι στο Ολυμπιακό Χωριό. Το κλίμα είναι μοναδικό και είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για το άθλημα, που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ