Αθλητισμος

Ανανέωσε με τη Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον

Με 20 εκατομμύρια λίρες το χρόνο θα αμείβεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Λιούις Χάμιλτον
Λιούις Χάμιλτον © EPA/SEBASTIEN NOGIER

Στη Mercedes θα παραμείνει ο Λιούις Χάμιλτον που υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ο επτά φορές ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Mercedes έως και το 2023. Το deal, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου έκλεισε στις 20 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, που με την τρέχουσα ισοτιμία μεταφράζεται σε σχεδόν 47 εκατομμύρια ευρώ για τα δύο χρόνια.

Αν ο Λιούις Χάμιλτον ολοκληρώσει και το νέο του συμβόλαιο με τη Mercedes, συνολικά θα φτάσει τις 11 σεζόν στην ομάδα. 

Σημειώνεται ότι ο Χάμιλτον θα είναι 39 ετών όταν θα τελειώσει το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε.

Η συνεργασία Χάμιλτον - Mercedes ξεκίνησε το 2013 κι έκτοτε έχει κατακτήσει 77 νίκες στα ασημί ή τα μαύρα χρώματα της ομάδας. Βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1 με 98, ενώ έχει κατακτήσει επτά φορές τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και ισοβαθμεί στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Μίχαελ Σουμάχερ. 

Οι δηλώσεις Χάμιλτον για το νέο συμβόλαιο

Ο ίδιος ο Χάμιλτον ανέφερε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου: «Είναι δύσκολο για μένα να πιστέψω πως έχουν περάσει εννέα χρόνια συνεργασίας με αυτή την τρομερή ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω για ακόμα δύο χρόνια.

Έχουμε κατακτήσει πολλά και έχουμε ακόμα αρκετά μπροστά μας εντός και εκτός πίστας. Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων που η Mercedes με έχει στηρίξει στη προσπάθεια μου για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στο σπορ.

Ευχαριστώ όλους όσους έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνουν πραγματικότητα οι επιτυχίες μας και φυσικά τη διοίκηση που με πίστεψε. Μπαίνουμε σε μια νέα συναρπαστική εποχή και ανυπομονώ να τα κατακτήσω όλα με τη Mercedes».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ