Αθλητισμος

Euro 2020: Το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων (27/6)

Δύο αναμετρήσεις σήμερα Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από προηγούμενο αγώνα της Ολλανδίας στο Euro 2020
Στιγμιότυπο από προηγούμενο αγώνα της Ολλανδίας στο Euro 2020 © EPA / MAURICE VAN STEEN

Euro 2020: Οι αναμετρήσεις σήμερα Κυριακή (27/6) - Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ - Ποια η πορεία των τεσσάρων ομάδων που αγωνίζονται.

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα, Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, το πρόγραμμα του Euro 2020. 

Στις 19:00 η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης και στις 22:00 το Βέλγιο την Πορτογαλία στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλης.

Στις 19:00 στη Βουδαπέστη, η Ολλανδία μπαίνει στο γήπεδο από θέση ισχύος απέναντι στους Τσέχους. Η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ τερμάτισε πρώτη στον Γ΄ όμιλο, με το απόλυτο νικών κόντρα σε Ουκρανία (3-2), Αυστρία (2-0) και Β. Μακεδονία (3-0), σημείωσε τα περισσότερα γκολ στη φάση των ομίλων και δείχνει έτοιμη για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση. Η μεγαλύτερη απώλεια για τους «οράνιε» είναι ο Λουκ ντε Γιονγκ που θα χάσει το υπόλοιπο του τουρνουά, λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Οι Τσέχοι είναι το αουτσάιντερ, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τους Ολλανδούς. Τερμάτισαν στην τρίτη θέση του Δ΄ ομίλου με 4 βαθμούς και δείχνουν πολύ σκληρή και συγκροτημένη ομάδα. Ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι δεν έχει προβλήματα απουσιών, πέραν του τιμωρημένου Μπόριλ, και θα βασιστεί ξανά στην εκτελεστική δεινότητα του Πάτρικ Σικ. Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Ουαλία-Δανία στις 3 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.
 
 Στο άλλο ζευγάρι της ημέρας, οι Βέλγοι εντυπωσίασαν στον Β΄ όμιλο, τερματίζοντας στην κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα σε Ρωσία, Δανία και Φινλανδία. Και με πολύ πειστικές εμφανίσεις, δείχνοντας πληρότητα σε όλες τις γραμμές, ειδικά απ' τη στιγμή που εντάχθηκαν στο αγωνιστικό πλάνο και οι Κέβιν ντε Μπρόινε, Εντέν Αζάρ και Άξελ Βίτσελ. Μοιάζουν φαβορί και σίγουρα δείχνουν πλέον πολύ πιο «ώριμοι» σαν ομάδα, μετά την πορεία τους ως τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Απ' την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι, αν και ξεκίνησαν με νίκη επί της Ουγγαρίας στον ΣΤ΄ όμιλο, δοκιμάστηκαν «γερά» μετά τη βαριά ήττα με 4-2 από τη Γερμανία, αλλά πήραν εντέλει το εισιτήριο για τους «16» ως 3οι στο γκρουπ, μετά τo ισόπαλο 2-2 με τη Γαλλία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο των ρεκόρ (πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στο EURO 2020 με 5 γκολ) παραμένει το «Α» και το «Ω» για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που καλείται να πάρει περισσότερα πράγματα κι απ' τους υπόλοιπους σταρ της. Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Αυστρία στις 2 Ιουλίου στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ