Αθλητισμος

Euro 2020: To γκολ του Πάτρικ Σικ έγραψε ιστορία (video)

Το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρικ Σικ
Πάτρικ Σικ © EPA/Petr Josek / POOL

To γκολ του Πάτρικ Σικ στο Σκωτία - Τσεχία, έσπασε το ρεκόρ σε Euro και Μουντιάλ.

Ο Πάτρικ Σικ σημείωσε ένα σπάνιο γκολ κόντρα στη Σκωτία για το πρώτο ματς των δύο ομάδων στον 4ο όμιλο του Euro 2020 και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και παράλληλα πολλές ελπίδες πρόκρισης στα νοκ - άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Ο 25χρονος επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν έβαλε ένα μοναδικό γκολ και έγραψε ιστορία. 

Η μπάλα έφτασε στα πόδια του στο ύψος της μεσαίας γραμμής και εκείνος χωρίς να το σκεφτεί, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μην είναι στη σωστή θέση, σούταρε και σκόραρε ένα εκπληκτικό τέρμα. 

Εκτός από σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ του Euro, ο Σικ έγραψε και έπιασε και πρωτιά, κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με τον Ισπανό στατιστικολόγο, Mr Chip, ο Σικ σκόραρε από τα 49 μέτρα, κάτι που κανείς άλλος δεν το έχει καταφέρει. 

Συγκεκριμένα, το ρεκόρ του κρατούσε από το Μουντιάλ του 2010, ο Ισπανός, Νταβίντ Βίγια, με τα 43 μέτρα, αλλάζει πλέον χέρια και πάει στον επιθετικό των Τσέχων. Στην τρίτη θέση «πέφτει» ο Κεϊσούκε Χόντα, με τα 41 μέτρα στο ματς Ιαπωνία - Δανία και πάλι στο Μουντιάλ του 2010. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ