Αθλητισμος

Euro 2020: Μεγάλες νίκες για Αγγλία, Αυστρία και Ολλανδία

Επικράτησαν κόντρα σε Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και Ουκρανία αντίστοιχα

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας
Οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας © EPA

Αγγλία, Αυστρία και Ολλανδία ξεκίνησαν με νίκη τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το φετινό Euro - Επικράτησαν των Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και Ουκρανία.

Με το δεξί ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το Euro 2020 οι Αγγλία, Αυστρία και Ολλανδία. Τα μεν «λιοντάρια» επικράτησαν της Κροατίας, οι Αυστριακοί της Βόρειας Μακεδονίας και οι «οράνιε» της Ουκρανίας για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Αγγλία-Κροατία 1-0

Στο παιχνίδι που ξεχώριζε από το πρόγραμμα της Κυριακής (13/6), η Αγγλία αντιμετώπιζε στο «Γουέμπλεϊ» τη φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία, σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς.

Μετά από ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, ο Ραχίμ Στέρλινγκ άνοιξε εν τέλει το σκορ στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης. Το 1-0 υπέρ της Αγγλίας δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι πήρε το πολύτιμο τρίποντο στο «ντέρμπι» του ομίλου.

Bidens meet with Queen Elizabeth II at Windsor Castle - 6/13 (FULL LIVE STREAM)

Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 3-1

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του τρίτου ομίλου, η Αυστρία είχε δυσκολότερο έργο απ' όσο μαρτυρά το τελικό σκορ κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν με το δεξί την αναμέτρηση παίρνοντας κεφάλι με γκολ του Λάινερ στο 18', αλλά η απάντηση των Βορειομακεδόνων ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με τον Πάντεφ.

Η Αυστρία πίεζε για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το γκολ που «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Βόρειας Μακεδονίας ήρθε εν τέλει στο 78ο λεπτό από τον Γκρέγκοριτς.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 89' ο Αρναούτοβιτς.

«Επιθυμία Ελευθερίας» στην Αθήνα

Ολλανδία-Ουκρανία 3-2

Το ωραιότερο και πιο ανατρεπτικό παιχνίδι στο φετινό Euro έλαβε χώρα στην Ολλανδία με τους «οράνιε» να καταφέρνουν να κάμψουν την αντίσταση της Ουκρανίας με 3-2.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε άκρως αναγνωριστικούς ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο τακτικής προσπαθώντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον αντίπαλο.

Ό,τι δεν προσέφερε το πρώτο μέρος, ήρθε να το δώσει το δεύτερο. Πέντε γκολ σε περίπου μισή ώρα, με την Ολλανδία να παίρνει γρήγορα προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά χάρη στα τέρματα των Βαϊνάλντουμ (52') και Βέγκχορστ (58').

Οι Ουκρανοί δεν πτοήθηκαν από την εξέλιξη του παιχνιδιού και στο 75' βρήκαν απάντηση με το απίστευτο γκολ του Γιαρμολένκο, ενώ στο 79' έφεραν το ματς στα ίσια χάρη σε γκολ του Γιάρεμτσουκ.

Οι «οράνιε», όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και στο 85' διαμόρφωσαν το τελικό 3-2 με γκολ του Ντάμφρις.

«Επιθυμία Ελευθερίας» στη Θεσσαλονίκη

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ