Αθλητισμος

Παναθηναϊκός: Να γίνει ο Κάτας, ο δικός του Μπαρτζώκας

Όλα μοιάζουν ίδια για Κάτας και Μπαρτζώκα με καθυστέρηση ενός έτους, όμως ο Ισραηλινός έχει να αντιμετωπίσει και ένα δύσκολο «πρέπει»

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Όντεντ Κάτας ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και το Τριφύλλι πρέπει να βρει στο πρόσωπο του, έναν αντίστοιχο Γιώργο Μπαρτζώκα.
© EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Όντεντ Κάτας ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και το Τριφύλλι πρέπει να βρει στο πρόσωπο του, έναν αντίστοιχο Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το ημερολόγιο γράφει 12 Ιανουαρίου του 2020. Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την επιστροφή του Γιώργου Μπαρτζώκα στο τιμόνι της ομάδας μετά από 5μισι χρόνια. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αλλάξει ήδη δύο προπονητές μέσα στη σεζόν (Μπλατ, Κεμζούρα) όμως η εικόνα είναι λίγο-πολύ απογοητευτική. Τότε όμως γίνεται η κίνηση ματ. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι φέρνουν στην ομάδα έναν προπονητή που γνωρίζει την ελληνική και την... Ολυμπιακή πραγματικότητα και του δίνουν άπλετο χρόνο, να δουλέψει όπως εκείνος νομίζει.

Από τον Γενάρη μέχρι και το τέλος της σεζόν, στόχος είναι η στελέχωση του ρόστερ για την επόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός θα άλλαζε αμέσως την εικόνα του, αφού αυτό φέρνει πάντα η αλλαγή προπονητή και όταν η χρονιά διεκόπη, βρέθηκε μια ανάσα από την 8άδα όμως ο στόχος του Μπαρτζώκα δεν είχε αλλάξει. Δοκίμασε παίκτες που ήταν ερωτηματικά για τη νέα χρονιά (Μπόλντγουιν, Ρούμπιτ, Βεζένκοφ), έφερε νέους παίκτες για να δει αν θα μπορούσαν να σταθούν στην Euroleague (ΜακΚίσικ, Έλις) και είδε τι ήταν εκείνο που του έλειπε, για να φτιάξει τον Ολυμπιακό που οραματίζεται. Και φέτος όλα είναι διαφορετικά.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι περίπου στην ίδια κατάσταση. Μάλιστα, όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανακοινώθηκε ο Ολυμπιακός μετρούσε ακριβώς τον ίδιο αριθμό νικών (6) με το Τριφύλλι στη σημερινή συγκυρία. Ο Όντετ Κάτας είναι από χθες και επίσημα ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και τον περιμένει σκληρή δουλειά. Μια δουλειά όμως που για φέτος τουλάχιστον δεν πρέπει να έχει την παραμικρή πίεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει ο μαθημενός πρώτος, φίλος του Παναθηναϊκού.

odet-katas-1.jpg
© EUROKINISSI / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Ο Κάτας που επίσης γνωρίζει την ελληνική και με τη σειρά του... Παναθηναϊκή πραγματικότητα, έρχεται με συμβόλαιο 1μισι έτους να φτιάξει τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2021-22. Φυσικά ο Κάτας σε αντίθεση με τον Μπαρτζώκα θα έχει το μειονέκτημα ενός «πρέπει», που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να βγάλει ξανά τον Παναθηναϊκό από το πλάνο του.

Η ευρωπαϊκή χρονιά είναι ουσιαστικά χαμένη, αφού το Τριφύλλι απέχει αρκετά από την 8άδα και την πρόκριση στα Playoffs, και έτσι ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά. Ο Κάτας καλείται να δοκιμάσει τους υπάρχοντες παίκτες, να δει ποιοι του κάνουν και να καλύψει τα κενά του ρόστερ, όσο καλύτερα μπορεί να το κάνει Γενάρη μήνα και με τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Μαζί με αυτούς, ξέρει ότι πρέπει να χωρέσει στο ροτέισον και τους Καλαϊτζάκη και Μαντζόυκα και φυσικά να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα που με την πανδημία να τα αλλάζει όλα και τους ανεβασμένους φέτος Προμηθέα, ΑΕΚ και Λαύριο μόνο έυκολο δεν μοιάζει.

Ο ισραηλινός προπονητής αγαπήθηκε ως παίκτης από τους φίλους του Παναθηναϊκού και το ίδιο περιμένει και ως Head Coach. Φυσικά, το ΟΑΚΑ θα αργήσει να γεμίσει από κόσμο και αυτό δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ το έργο του, ωστόσο μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του, Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο Κάτας οφείλει να δουλέψει τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν και να του θυμίσει πώς είναι να κερδίζει. Ξεκινώντας από το -χωρίς το αιώνιο άγχος- ελληνικό πρωτάθλημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ