Αθλητισμος

Πέθανε από κορωνοϊό ο Oλυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Μετά από μάχη που κράτησε δύο μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωνίδας Πελεκανάκης
Λεωνίδας Πελεκανάκης © YouTube

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο Oλυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, νικημένος από τον κορωνοϊό.

Άσχημη μέρα για την ελληνική ιστιοπλοΐα και τον ελληνικό αθλητισμό. Ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με την COVID-19 που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Κατά πληροφορίες ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, του 2000 και του 2004.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962. Από την παιδική ηλικία βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Θεωρείτο ένα από τα καλύτερα «τιμόνια» της γενιάς του. «Όλη η ζωή του ήταν η ιστιοπλοΐα. Αγαπούσε πολύ το άθλημα», δήλωσε στην «Κ» συντετριμμένος ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.   

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ