Αθλητισμος

Ρολάν Γκαρός: Το πήρε η Σβιάτεκ με μυθικό ρεκόρ

Η Πολωνή τενίστρια κατέκτησε το φετινό Ρολάν Γκαρός χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρολάν Γκαρός: Η Ίγκα Σβιάτεκ κατέκτησε το Γκραν Σλαμ στο Παρίσι κερδίζοντας την Σοφία Κένιν στον μεγάλο τελικό.
© IAN LANGSDON / EPA

Ρολάν Γκαρός: Η Ίγκα Σβιάτεκ κατέκτησε το Γκραν Σλαμ στο Παρίσι κερδίζοντας την Σοφία Κένιν στον μεγάλο τελικό.

Η Πολωνή Ίγκα Σβιάτεκ κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός στις γυναίκες νικώντας την Αμερικάνα Σοφία Κένιν με 2-0 σετ.  Η 19χρονη και Νο 54 στην Παγκόσμια Κατάταξη έφτασε στην κορυφή του γαλλικού Γκραν Σλαμ χωρίς να χάσει σετ, ενώ σε όλο το τουρνουά έχασε μόλις 28 games. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό χαμένων games για μια νικήτρια στο Παρίσι με την 19χρονη να γράφει ιστορία.

Στον τελικό η Σβιάτεκ επιβλήθηκε της πιο φορμαρισμένης τενίστριας στον κόσμο και Νο 4 της Παγκόσμιας Κατάταξης, κερδίζοντας με 6-4 στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ, αν και η Σοφία Κένιν ξεκίνησε με μπρέικ στο σερβίς της πρώτης Πολωνής που κατακτά Γκραν Σλαμ, η συνέχεια ήταν επιβλητική για την νέα πρωταθλήτρια. Πήρε 6 συνεχόμενα games και κέρδισε θριαμβευτικά το φετινό Ρολάν Γκαρός.

Μάλιστα, πριν μόλις 2 χρόνια η Ίγκα Σβιάτεκ είχε κατακτήσει το Γκραν Σλαμ του Παρισίου σε επίπεδο νεάνιδων. Ένα νέο αστέρι φαίνεται να ανατέλλει στο γυναικείο τένις, μετα πρώτα δείγματα να είναι εντυπωσιακά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός των ανδρών ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 16:00 και θα μεταδοθεί από την ERT Sports.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ