Αθλητισμος

«Πόλεμος» για τον τελικό του Κυπέλλου

Τι σκοπεύει να κάνει η ΕΠΟ και γιατί φωνάζει ο Ολυμπιακός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακός ΑΕΚ θα μονομαχήσουν στον τελικό Κυπέλλου
Ολυμπιακός ΑΕΚ © EUROKINISSI

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού - Η πρόταση της ΕΠΟ και η αντίδραση του Ολυμπιακού.

Στην αρχή της χρονιάς είχε προαποφασιστεί πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο θα γίνει στο ΟΑΚΑ, εκτός κι αν συμμετείχαν δύο ομάδες εκτός Αθηνών, οπότε θα γινόταν στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης.

Τελικά, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο χωρίς θεατές στις εξέδρες, αλλά και πάλι οι Πειραιώτες έκαναν αρκετό ντόρο, ώστε η αναμέτρηση να μην γίνει στο γήπεδο που χρησιμοποιεί η ΑΕΚ ως έδρα. Πρότειναν μάλιστα τη Νέα Σμύρνη και το Περιστέρι ως εναλλακτικές λύσεις, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ΕΠΟ έχει αποφασίσει (δίχως να το ανακοινώσει ακόμα) να διεξάγει τον τελικό στη Ριζούπολη, την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Το γήπεδο της Ριζούπολης βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που δεν άρεσε ιδιαίτερα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Επίσημη αντίδραση από τους πρωταθλητές δεν υπάρχει ακόμη, αφού δεν υπάρχει κι επίσημη απόφαση. Ήρθε όμως μια ανακοίνωση της Θύρας 7, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους πάντες ότι αν ο τελικός γίνει στη Ριζούπολη θα ακολουθήσουμε την ομάδα μας κατά χιλιάδες έως την πόρτα του γηπέδου».

Σε περίπτωση που η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιμείνει στη Ριζούπολη, είναι βέβαιο πως θα έχουμε νέες κόντρες, ενώ η κατάσταση είναι ήδη οξυμένη. Στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Δεοντολογίας, που έχει προτείνει αρχικά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού λόγω στημένων, τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσαν εναντίον Ολυμπιακού και Μαρινάκη και μάλιστα με σκληρά λόγια. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ