Αθλητισμος

Το ΝΒΑ συνεχίζεται με 22 ομάδες

Ραντεβού στο Ορλάντο στα τέλη Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NBA
NBA © NeONBRAND/Unsplash

Ξεκινάει και πάλι το πρωτάθλημα του ΝΒΑ στα τέλη Ιουλίου με 22 ομάδες.

Για όσους γνωρίζουν, ήταν σχεδόν απίθανο να μην ολοκληρωθεί η σεζόν στο πιο διάσημο και ακριβό πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, στο ΝΒΑ. Πριν από λίγο με ψήφους 29 - 1 αποφασίστηκε η συνέχιση του πρωταθλήματος.

Μόνο που από τις 30 ομάδες θα συμμετέχουν οι 22, δηλαδή αυτές που έχουν εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ ή έχουν ρεαλιστικές ελπίδες για να μπουν σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσονται κάποιες ομάδες που θα ήταν αδιάφορες και δεν θα είχαν λόγο να δώσουν αγώνες, με τον κίνδυνο να ρισκάρουν έκθεση στον κορωνοϊό.

Έτσι, από την Ανατολή θα μείνουν εκτός οι Χόρνετς, οι Μπουλς, οι Νικς, οι Πίστονς, οι Χοκς και οι Καβαλίερς, ενώ από τη Δύση δεν θα συνεχίσουν οι Τίμπεργουλφς και οι προπέρσινοι πρωταθλητές, μα φετινοί ουραγοί, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ακριβείς λεπτομέρειες για το format δεν έχουμε ακόμα, όμως εικάζεται ότι κάθε ομάδα θα δώσει μόλις οκτώ παιχνίδια για να ολοκληρώσει την κανονική περίοδο, αν και κανονικά περίσσευαν 15-19. Επίσης, τα πλέι οφ λέγεται πως θα διεξαχθούν σε φουλ ρυθμούς, ώστε κάθε σειρά να κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Το πιο παράξενο κομμάτι της ιστορίας θα το βρούμε μπροστά μας μετά το φινάλε της regular season. Αφού κάθε ομάδα θα παίξει οκτώ ματς, είναι δεδομένο ότι όλες δεν θα έχουν στο τέλος τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών, καθώς η ισχύει η ήδη υπάρχουσα βαθμολογία. Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί οι ακριβείς νέοι, προσωρινοί κανόνες, ίσως υπάρξουν και μπαράζ για να μάθουμε τις ομάδες που θα πάνε τελικά στα πλέι οφ, αλλά η Λίγκα θα δώσει λεπτομέρειες σύντομα.

Ως γνωστόν, όλα τα ματς θα γίνουν στο θεματικό πάρκο Disney World, στο Ορλάντο της Φλόριντα, κατά πάσα πιθανότητα από τα τέλη Ιουλίου και μετά, ενώ ο (πιθανός) έβδομος τελικός θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου.

Το ESPN αναφέρει ότι το φετινό ντραφτ θα γίνει λίγες μέρες αργότερα, στα μέσα Οκτώβρη δηλαδή, οπότε η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει Δεκέμβριο, ίσως και ανήμερα τα Χριστούγεννα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ