Αθλητισμος

Αναβλήθηκε το Γουίμπλεντον

Πώς οι Άγγλοι δεν θα… καταστραφούν οικονομικά

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γουίμπλεντον
Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού το Γουίμπλεντον στο Λονδίνο © EPA/OLIVIER HOSLET

Αναβλήθηκε το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον στο Λονδίνο λόγω του νέου κορωνοϊού.

Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού. Το φημισμένο Γκραν Σλαμ τένις του Γουίμπλεντον δεν θα γίνει το 2020, όπως ανακοινώθηκε χθες. Θα μπορούσε να μεταφερθεί αργότερα στη χρονιά (όπως πχ. το Ρολάν Γκαρός που θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη), όμως οι Άγγλοι αποφάσισαν να το ακυρώσουν. Αφενός δεν ήθελαν να χαλάσουν την παράδοση που θέλει το τουρνουά να γίνεται καλοκαίρι, αφετέρου θα υπήρχαν προβλήματα με την ορατότητα, καθώς αν οι αγώνες γίνονταν πχ. Οκτώβρη-Νοέμβρη, θα νύχτωνε πολύ νωρίς στο Λονδίνο.

Έτσι το ραντεβού δόθηκε για το 2021 και αυτή είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα διεξαχθεί το Γουίμπλεντον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια που είχαν προπωληθεί θα επιστραφούν με το αζημίωτο, φυσικά δεν θα ισχύσουν οι εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τα χαμένα έσοδα να ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές θα εισπράξουν κάποια εκατομμύρια ευρώ, στην προσπάθεια να βγάλουν τουλάχιστον τα πάγια ετήσια έσοδα. Ο λόγος είναι ότι το Γουίμπλεντον είναι ίσως η μοναδική διοργάνωση παγκοσμίως που είναι ασφαλισμένη για την περίπτωση πανδημίας! Και να που ήρθε η ώρα για να ακυρωθεί το τουρνουά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο… 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ