Αθλητισμος

Στην Αγγλία σκέφτονται να παίξουν μπάλα

Τι πλάνο ετοιμάζει η Πρέμιερ Λιγκ κόντρα σε όλες τις προβλέψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωτάθλημα Αγγλίας
Τι πλάνο ετοιμάζει η Πρέμιερ Λιγκ κόντρα σε όλες τις προβλέψεις © EPA/PETER POWELL

Φήμες ότι έχουν ξεκινήσει σοβαρές παρασκηνιακές συζητήσεις για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ παρά τον κορωνοϊό.

Σε όλο τον κόσμο οι περισσότεροι το έχουν πάρει απόφαση πως δύσκολα θα επανέλθει η κανονικότητα στη φετινή σεζόν. Το EURO 2020 αναβλήθηκε, τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι στον αέρα, εδώ κοτζάμ Ολυμπιακοί Αγώνες πάνε προς αναβολή. Αλλά στην Αγγλία και την Πρέμιερσιπ ζουν στο δικό τους μήκος κύματος…

Από τη Δευτέρα το βράδυ αρχίζουν και κυκλοφορούν φήμες ότι έχουν ξεκινήσει σοβαρές παρασκηνιακές συζητήσεις για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ. Η διοργανώτρια αρχή πιέζει τις ομάδες που κάνουν το ίδιο στους παίκτες του, ενώ στο κόλπο έχει μπει και η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας, που προσπαθεί να πείσει τα μέλη της.

Αυτό που συζητάνε οι Άγγλοι είναι να επανεκκινήσει η Πρέμιερ Λιγκ στις αρχές Μαϊου, όλα τα ματς να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ως έσχατο μέτρο υπάρχει η διάθεση να μην γίνουν καθόλου παιχνίδια στο Λονδίνο, αφού εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νησί.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των  παικτών, Μπόμπι Μπαρνς, ισχυρίζεται πως έχει μιλήσει με μερικά μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος που συμφωνούν να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση σε έναν μήνα περίπου, ενώ από την άλλη υπάρχουν και ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών ετοιμάζεται να αντιδράσει.

Ο λόγος που κάποιοι προσπαθούν να συνεχίσουν το πρωτάθλημα, είναι φυσικά τα τεράστια συμβόλαια και έσοδα που έχουν άπαντες, καθώς μην ξεχνάμε πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο ακριβό πρωτάθλημα στον κόσμο.

Αν η Πρέμιερσιπ ξεκινήσει, θα δώσει πάτημα και στην ΟΥΕΦΑ να ολοκληρώσει τις δικές της διοργανώσεις. Χθες ανακοινώθηκε πως οι τελικοί Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ δεν θα γίνουν στις ημερομηνίες που είχαν αρχικά οριστεί, αλλά αυτό το ξέραμε και δεν προκάλεσε εντύπωση. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αρχίζει να εκπονεί πλάνο με Final 8 για τις δύο διοργανώσεις της και κάπου μέσα στον Ιούνιο να κάνει και τις ρεβάνς της φάσης των «16». Εδώ βέβαια υπάρχει ένα ζήτημα με τις ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη, αφού ο ιός αλλού χτυπάει… αλύπητα και αλλού όχι. Επίσης, για να δώσουμε ένα παράδειγμα που ενδιαφέρει, είναι απορίας άξιον πώς θα πάει ο Ολυμπιακός να παίξει πχ. Ιούνιο μήνα ρεβάνς με τους Γουλβς, έχοντας σχεδόν τρεις μήνες απραξίας, ενώ οι Άγγλοι θα παίζουν κανονικά και θα έχουν αγωνιστικό ρυθμό… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ