Αθλητισμος

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ για τους υποβιβασμούς ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Ποιες ελπίδες έχουν να γλιτώσουν οι δύο ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ © EUROKINISSI / MOTION TEAM

Αν και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, όλα δείχνουν ότι το Πρωτοβάθμιο της Σούπερ Λιγκ θα αποφασίσει αυτό που εισηγείται η ΕΕΑ, δηλαδή το να πέσουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Εκδόθηκε και επίσημα πριν από λίγο η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύουν με υποβιβασμό οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Το κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τζουλάκης, δεν είναι άκρως διαφωτιστικό, αφού περισσότερο αναφέρει τα άρθρα και τις παραγράφους που παραβιάστηκαν.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο, αφορά την Ξάνθη και την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα, καθώς οι παραβάσεις της θεωρούνται «βαρείες».Όσον αφορά το κοινό κατηγορητήριο για τον ακριτικό σύλλογο και τον ΠΑΟΚ, ξανά οι παραβάσεις είναι «βαρείες», καλεί την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή να ασκήσει ποινική δίωξη και το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο να εφαρμόσει την προβλεπόμενη ποινή, δηλαδή τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις, όλα δείχνουν ότι το Πρωτοβάθμιο της Σούπερ Λιγκ θα αποφασίσει αυτό που εισηγείται η ΕΕΑ, δηλαδή το να πέσουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Απλά, λόγω λιγότερων παραβάσεων και άλλης δυναμικής σε όλα τα επίπεδα (ας μην γελιόμαστε…) ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τη γλιτώσει στην έφεση με αφαίρεση βαθμών. Αλλά αυτό είναι μία αρχική εκτίμηση και τίποτα παραπάνω στους κύκλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντίθετα, η Ξάνθη δύσκολα θα αποφύγει τη Β’ Εθνική. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ