Αθλητισμος

Αποκλείστηκε από το Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ηττήθηκε με 3-0 από τον Καναδό Μίλος Ράονιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsitsipas-austrlian-opan.jpg
© EPA/MICHAEL DODGE

Ήττα με 3-0 σετ και αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά από το Australian Open.

Στους «32» του Australian Open σταμάτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας αθλητής αποκλείστηκε νωρίς στο πρώτο μεγάλο Grand Slam του 2020, καθώς γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τον Μίλος Ράονιτς. Η αναμέτρηση στη Μελβούρνη ήταν γεμάτη ένταση, με πολύ δυνατές στιγμές. Ο Καναδός αθλητής ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 7-5, 6-4 και 7-6.

Συγκεκριμένα, ο Ράονιτς (Νο 35 στην παγκόσμια κατάταξη) χρειάστηκε 50 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ και 47 λεπτά για να κάνει το 2-0. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, που είχε διάρκεια 54 λεπτά, το παιχνίδι πήγαινε γκέιμ-γκέιμ. O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το 6-5, με τον Ράονιτς να ισοφαρίζει και το σετ να τελειώνει στο τάι μπρέικ, όπου ο Καναδός αθλητής πανηγύρισε τη νίκη και τη σπουδαία πρόκριση. Συνολικά, ο Ράονιτς πήρε 19 άσους στον αγώνα, έναντι μόλις 9 του Τσιτσιπά.

Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/ © EPA/LUKAS COCH

Μίλος Ράονιτς
Μίλος Ράονιτς/© EPA/ROMAN PILIPEY

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε κάνει περίπατο στον α' γύρο, επικρατώντας του Ιταλού Σαλβατόρε Καρούζο. Μετά την επιτυχία του αυτή είχε ποστάρει στο Instagram ένα ρητό του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου (σ.σ. Πρέπει να είσαι έτοιμος και ακλόνητος σ’ αυτά που συμβαίνουν απροειδοποίητα). Στη συνέχεια πέρασε στον γ' γύρο του Grand Slam χωρίς αγώνα, καθώς αποσύρθηκε ο αντίπαλός του Φίλιπ Κολσράιμπερ λόγω τραυματισμού.

Σημειώνεται ότι στο Australian Open του 2019 ο Έλληνας αθλητής του τένις είχε φθάσει μέχρι τα ημιτελικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ