Αθλητισμος

Τότεναμ: Η ομάδα που ανέτρεψε τα προγνωστικά

Για να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε πολλά εμπόδια

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2147985_2_1.jpg
© GEPA PICTURES/INTIME SPORTS

Τότεναμ: H ομάδα που έκανε την ανατροπή και διεκδικεί το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν πως η Τότεναμ θα ήταν η μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη αυτό και ούτε φέτος η ομάδα του Λονδίνου συγκαταλεγόταν μέσα στα φαβορί. Για την ακρίβεια ουδείς της έδινε σημασία.

Στη φάση των ομίλων, οι Σπερς κληρώθηκαν με Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Αϊντχόφεν. Πέρα από τους Καταλανούς τα προγνωστικά την ήθελαν να παλεύει με τους Ιταλούς για τη δεύτερη θέση. Όπερ κι εγένετο.

Οι «νερατζούρι» από το Μιλάνο ήταν καλύτεροι ως παρουσία στο γκρουπ και την τελευταία αγωνιστική ήθελαν νίκη επί της ουραγού και αδιάφορης Αϊντχόφεν για να περάσουν. Την ίδια ώρα η Τότεναμ έπαιζε στο «Καμπ Νόου» με την Μπάρτσα και ήθελε κι αυτή νίκη, αφού σε ισοβαθμία υπερτερούσε της Ίντερ. Φυσικά, οι παίκτες του Ποκετίνο δεν τα κατάφεραν. Με τα χίλια ζόρια πήραν ισοπαλία 1-1, όμως δέχτηκαν ένα απροσδόκητο δώρο. Η Ίντερ δεν νίκησε τους Ολλανδούς, έμεινε κι αυτή στο 1-1 μέσα στο «Μεάτσα» και ουσιαστικά η Τότεναμ προκρίθηκε στα νοκ άουτ από το παράθυρο.

BARÇA 1-1 TOTTENHAM | Match highlights

Στη φάση των «16» η κληρωτίδα στάθηκε ευγενική με τους Λονδρέζους, αφού έφερε αντίπαλο την Ντόρτμουντ, την πιο αδύναμη από τις πρώτες των ομίλων. Με δύο νίκες 3-0 και 1-0, η ομάδα του Ποκετίνο πέρασε στα προημιτελικά, όπου είχε μπροστά της έναν «εμφύλιο».

Αντίπαλός της ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, που κάλπαζε για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο νέο, εντυπωσιακό γήπεδό της, η Τότεναμ νίκησε με 1-0 και πήγε για τη ρεβάνς στη βορειοδυτική Αγγλία.

Στο –πιθανότατα- πιο συναρπαστικό ματς της φετινής διοργάνωσης, ηττήθηκε με 4-3, αλλά πήρε το εισιτήριο για τους «4», αφού πρώτα η πρόκριση άλλαξε τρεις φορές χέρια. Θα άλλαζε και τέταρτη, αν το VAR δεν ακύρωνε το πέμπτο γκολ της Σίτι στο 94ο λεπτό!

Στα ημιτελικά ο Άγιαξ ήρθε με τη φορά των προκρίσεων επί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους. Στο πρώτο ματς επικράτησε με 1-0 μέσα στο Λονδίνο και φάνηκε να σιγουρεύει τη συμμετοχή του στον τελικό, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 στην έδρα του. Η Τότεναμ έψαχνε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και τα βρήκε. Ο Βραζιλιάνος Λούκας Μόουρα έκανε χατ τρικ, δίνοντας τη χαριστική βολή στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ