Αθλητισμος

Ο «βασιλιάς» του τένις είναι φιλέλληνας (εικόνες, video)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διέλυσε τον Ναδάλ και κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικητής του Αυστραλιανού Όπεν ο Τζόκοβιτς
Νικητής του Αυστραλιανού Όπεν ο Τζόκοβιτς/©EPA/HAMISH BLAIR

Οι περισσότεροι φίλοι του τένις (εκτός Ελλάδας) ήθελαν την Πέμπτη να νικήσει ο Ναδάλ τον Στέφανο Τσιτσιπά, ώστε να παρακολουθήσουν έναν «μεγάλο» τελικό μεταξύ του Ισπανού και του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα, όμως το ματς δεν ήταν καθόλου ντέρμπι. Ο Σέρβος νίκησε τον φημισμένο αντίπαλό του με 3-0 σετ και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση (6-3, 6-2, 6-3), λες κι είχε απέναντί του έναν πρωτάρη.

Ο «Νόλε» πραγματοποίησε την τέλεια εμφάνιση, επικρατώντας του Ναδάλ στα σημεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις εννιά αβίαστα λάθη, έναντι 28 του αντιπάλου του. Ήταν τόσο καλός όσο ο Ναδάλ απέναντι στον Τσιτσιπά ή όσο ο Στέφανος κόντρα στον Φέντερερ. Αυτό ήταν το 15ο Γκραν Σλαμ που κατακτά ο Τζόκοβιτς και έβδομο στη Μελβούρνη!

Νίκησε τον Ναδάλ ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν
Νίκησε τον Ναδάλ ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν/©EPA/RITCHIE TONGO

Κατέκτησε για 7η φορά το Αυστραλιανό Όπεν ο Τζόκοβιτς
Κατέκτησε για 7η φορά το Αυστραλιανό Όπεν ο Τζόκοβιτς/©EPA/JULIAN SMITH

Έτσι, μπορεί το Αυστραλιανό Όπεν να μην κατέληξε σε χέρια Έλληνα, αλλά πήγε στον Σέρβο γείτονα, που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει την αγάπη του για τη χώρα μας. Έρχεται συχνά εδώ, υποστηρίζει ελληνικές ομάδες (και κυρίως την Εθνική) στο ποδόσφαιρο και γενικά μας γουστάρει πολύ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ