Αθλητισμος

Το δώρο του Μανέ σε παιδιά στο Μαλάουι (video)

Ο Σενεγαλέζος σταρ της Λίβερπουλ μοίρασε χαρά σε ορφανά παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19930078.jpg
© EPA/NEIL HALL

Πέρα από πολύ καλός ποδοσφαιριστής που ζει πια πλουσιοπάροχα, ο Σαντιό Μανέ δεν ξεχνά τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε στη Σενεγάλη.

Έτσι, ο 26χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ δεν λησμονεί να βοηθά μέσω φιλανθρωπιών όσους το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στην Αφρική.

Η τελευταία του πράξη αγάπης δεν ήταν δαπανηρή, αλλά είχε έναν ισχυρό συμβολισμό και ταυτόχρονα έδωσε χαρά σε μικρά, ταλαιπωρημένα παιδιά.

Λίγο πριν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα στην Αγγλία, ο Μανέ αποφάσισε να αλλάξει το νούμερο στη φανέλα του, διαλέγοντας το «10» αντί για το «19». Όμως αρκετοί οπαδοί της ομάδας είχαν προμηθευτεί τη νέα εμφάνιση με το παλιό νούμερο στην πλάτη και η διοίκηση τους επέτρεψε να επιστρέψουν τη φανέλα και να πάρουν μία καινούργια με το «10».

Ο ίδιος ο παίκτης αγόρασε 100 απ’ αυτές τις φανέλες που επεστράφησαν και τις δώρισε σε ισάριθμα ορφανά παιδιά που ζουν στο Μαλάουι.

Αν η συγκεκριμένη πράξη φαίνεται ασήμαντη, καλύτερα να δείτε το βίντεο, όπου τα παιδιά τραγουδούν και χοροπηδούν χαρούμενα γι’ αυτό το απρόσμενο δώρο. Μερικά, μάλιστα, δεν κρατήθηκαν και τη φόρεσαν αμέσως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ