Αθλητισμος

Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2, στον τελικό οι «πράσινοι»

Για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από τη Λαμία και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου μετά από 8 χρόνια
Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από τη Λαμία και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου μετά από 8 χρόνια © EUROKINISSI

Στο Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Λαμία με 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια.

Για το Κύπελλο Ελλάδας ο Παναθηναϊκός «τσέκαρε» σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 το εισιτήριο για τον τελικό, επικρατώντας με 2-0 στη Λαμία της ομώνυμης ομάδας.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο Παναθηναϊκός παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία - Παναθηναϊκός, η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Λαμία ξεκίνησε με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα (σ.σ. 0-1) από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7ο και 18ο λεπτό οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Παλάσιος. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε, καθώς η Λαμία έκλεισε αποτελεσματικά τους χώρους στον άξονα, δυσκολεύοντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Στο 42' ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους». Αυτό ήταν το 6ο εφετινό τέρμα του Ιωαννίδη, ο οποίος έχει σκοράρει 4 φορές κόντρα στη Λαμία σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να ψάχνει ένα ακόμη γκολ για να «καθαρίσει» την πρόκριση. Το πέτυχε στο 58' με τον Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 2-0.

Ο τελικός κυπέλλου θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 21 Μαΐου. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε για 30η φορά στην ιστορία του και θα διεκδικήσει το 19ο τρόπαιο στον θεσμό.

Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία - Παναθηναϊκός, οι συνθέσεις

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοβ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Ταϊρόν (68’ Νούνιες), Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Σαραμαντάς, Ελευθεριάδης (58’ Μπανγκουρά, 86’ λ. τρ. Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ (69’ Μαουρίσιο), Χουάνκαρ, Ρούμπεν (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69’ Σάντσες), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (63’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ