Αθλητισμος

Μιχαέλα Λάκη:Όσα πρέπει να ξέρεις για το next big thing του τένις

Η Ελληνίδα τενίστρια που βαδίζει στα χνάρια του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάκη Μιχαέλα

Η τενίστρια Μιχαέλα Λάκη, που εντυπωσιάζει, μιλάει στην ATHENS VOICE

Η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη, με καταγωγή από τη Λάρισα, εντυπωσιάζει διεθνώς με τις επιτυχίες της και δείχνει πως είναι ικανή για σπουδαία πράγματα στον αθλητισμό. Στην καθημερινότητά της προσπαθεί να συνδυάσει τις αθλητικές της υποχρεώσεις με αυτές του σχολείου, ξυπνώντας από το χάραμα για πρωινές προπονήσεις, στη συνέχεια σχολείο, διάβασμα, γυμναστική και πάλι πίσω στην προπόνηση. Φέτος, πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Roland Garros Juniors και απέδειξε πως το ελληνικό τένις έχει δυνατό παρόν και αισιόδοξο μέλλον. Με αφορμή αυτό μιλήσαμε μαζί της προκειμένου να την γνωρίσουμε καλύτερα και παρακάτω παρουσιάζουμε τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς για τη νεαρή πρωταθλήτρια Ευρώπης.


Ξεκίνησε το τένις στην ηλικία των πέντε ετών και από τότε της έγινε τρόπος ζωής
Όπως εξηγεί στην ATHENS VOICE, προέρχεται από αθλητική αλλά όχι τενιστική οικογένεια. Ο μπαμπάς της ήταν αθλητής και πρωταθλητής πάλης και για πολλά χρόνια προπονητής, οπότε το μικρόβιο του αθλητισμού κυριαρχούσε στη ζωή της. Πριν την κερδίσει το άθλημα της αντισφαίρισης στο πλάι του προπονητή Φοίβου Μιχαλόπουλου, δοκίμασε να ασχοληθεί με την πάλη και αργότερα την ρυθμική.

Κορυφαία της διάκριση το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Στο παρελθόν είχε πολλές καλές διακρίσεις σε επίπεδο κάτω των 18. Η πιο σημαντική από όλες φυσικά ήταν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tennis Europe, όπου σήκωσε το τρόπαιο.Φέτος πήρε πρώτη φορά μέρος σε ένα Grand Slam.


Ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη
Τα αγαπημένα πρότυπα της είναι η Serena Williams και ο Roger Federer. Μας ανέφερε φυσικά τον θαυμασμό της για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, που, όπως λέει, αποτελούν έμπνευση για όλους τους Έλληνες.

Συνδυάζει σχολείο και πρωταθλητισμό
Ο πρωταθλητισμός είναι πολύ απαιτητικός. Χρειάζεται πειθαρχία και πάρα πολλές στερήσεις. Ξεκινώντας από μικρή ηλικία η Μιχαέλα στερήθηκε πολλά από την παιδική της ζωή, όπως σχολικές εκδρομές, παιδικά πάρτι, το ανέμελο παιχνίδι στις γειτονιές, πολλές οικογενειακές στιγμές, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαιρινές διακοπές και πολλά άλλα, όπως μας λέει. Έπειτα, χρειάζεται και να ισορροπήσει τα κενά στα μαθήματα για το χρονικό διάστημα που λείπει. «Ήταν κάτι το οποίο με πλήγωνε, όμως στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι σε σχέση με τους συνομηλίκους μου κέρδισα πάρα πολλά. Σε αυτό βέβαια με βοήθησε η στήριξη της οικογένειάς μου. Υπάρχουν οι δυσκολίες με το σχολείο. Οι απουσίες που δικαιούται κάποιος είναι συγκεκριμένες και για κάποιον που θα πρέπει να πραγματοποιεί πολλούς αγώνες στο εξωτερικό είναι περιορισμένες».  


Θα ήθελε να σπουδάσει αθλητική ψυχολογία
Στόχος της για το μέλλον είναι το επαγγελματικό τένις, όμως επειδή στη ζωή «ποτέ μη λες ποτέ» αν κάποια στιγμή αποφάσιζε να σπουδάσει αυτό θα ήταν αθλητική ψυχολογία. «Ένας καλός αθλητικός ψυχολόγος θα πρέπει σίγουρα να έχει υπάρξει και αθλητής ώστε να μπορεί να καταλάβει την ψυχολογία του κατά τη διάρκεια των αγώνων, τις σκέψεις του, αυτά που νιώθει πριν και μετά τον αγώνα, τα αισθήματα της ήττας, ώστε να μπορεί να βοηθήσει». 

Αν μετακόμιζε σε χώρα του εξωτερικού, αυτή θα ήταν η Γαλλία
Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες κυρίως της Ευρώπης για τα τουρνουά, ο ελεύθερος χρόνος ωστόσο είναι πολύ λίγος έως ανύπαρκτος, γιατί παράλληλα με την προπόνηση πρέπει να παρακολουθεί τους αγώνες των αντιπάλων της και να κοιμάται αρκετά νωρίς. Η αγαπημένη της χώρα είναι η Γαλλία, την οποία επισκέπτεται πολλές φορές τον χρόνο, αφού προπονείται στην ακαδημία του Μουράτογλου με έδρα τη Νίκαια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ