Smart Life

Δοκιμάσαμε τους πιο yummy χειροποίητους χαλβάδες της Αθήνας

Όταν δοκιμάσαμε τους χαλβάδες του Wild Souls, ένα πράγμα αναρωτηθήκαμε: Γιατί ο κόσμος κάνει το λάθος να τους τρώει μόνο τη Σαρακοστή;

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι χαλβάδες Wild Souls είναι από τους νοστιμότερους και καλύτερους της πόλης.

Δοκιμάσαμε τους χαλβάδες Wild Souls και αναρωτήθηκαμε, γιατί να τρώμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες και ταχίνια μόνο τη Σαρακοστή;

Βαμμένο με ένα λαμπερό πορτοκαλί, είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Το Wild Souls στην οδό Βουλής στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα εναλλακτικό παντοπωλείο με μία μικρή κουζίνα, στο οποίο μπορείς να ψωνίσεις, αλλά και να φας τα υπέροχα πιάτα του. Θα το θαυμάσεις όχι μόνο για τον μοναδικής αισθητικής σχεδιασμό του, αλλά και για όλες αυτές τις υγιεινές και αγνές γεύσεις που προσφέρει και είναι αδιανόητα πεντανόστιμες.

dsc_4005.jpg

Μπαίνοντας στο Wild Souls, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι μια βιτρίνα που εκθέτονται ένα σωρό χειροποίητοι χαλβάδες -σαν να είναι μια γκαλερί «άγριων» γεύσεων. Φαίνονται τόσο λαχταριστοί που σε κάνουν να θέλεις να αρπάξεις με το χέρι ένα κομματάκι στα κρυφά, όπως όταν ήμασταν μικροί που τσιμπούσαμε τον χαλβά, όταν δεν μας έβλεπε κανείς. 

Μπορεί ο χαλβάς να έχει συνδεθεί στο μυαλό μας με τη Σαρακοστή, αλλά η Αρετή Κυριώτου, η δημιουργός του Wild Souls, θέλει να μας κάνει να τρώμε όλο τον χρόνο. Και ο λόγος είναι απλός: είναι το πιο υγιεινό γλυκό, μια πλούσια πηγή ενέργειας και το τέλειο υπερθρεπτικό σνακ για μέσα στην ημέρα, εντελώς «heavenly made», αφού στο Wild Souls τον φτιάχνουν με τα πιο αγνά υλικά, χωρίς ζάχαρη, φοινικέλαια, συντηρητικά και γλουτένη. 

Η βάση του Wild χαλβά με αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας αναμειγνύεται με μέλι από μικρούς παραγωγούς και μετά προστίθενται κακάο, αμύγδαλα, κάσιους, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια ή καρύδια και κανέλα, δημιουργώντας τους πιο mouth-watering και παράλληλα υγιεινούς χαλβάδες του κόσμου. Μόλις η πρώτη μπουκιά γεμίσει το στόμα σου καταλαβαίνεις γιατί είναι αδύνατο να περιμένεις την επόμενη Σαρακοστή για να ξαναφάς. Απλώς δεν τον χορταίνεις. 

5.jpg

Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης του χαλβά, αξίζει να περάσεις για να δοκιμάσεις. Άλλωστε, αν πας στο Wild Souls, η ομάδα του σίγουρα θα έρθουν να σε κεράσουν ένα κομμάτι. Η τραγανή και κρεμώδης υφή του, αλλά και η γεμάτη γεύση του θα σε κερδίσει σίγουρα.

Εκτός από χαλβάδες, στο Wild Souls υπάρχουν δεκάδες βαζάκια με ταχίνι (ολικής, με κακάο, μέλι, καρύδα, λιναρόσπορο, χαρουπόμελο), αλλά και καρποβούτυρα φτιαγμένα με κάθε λογής ξηρούς καρπούς, όπως φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο και κάσιους βούτυρο. Όλα, μα όλα, δημιουργούνται από φυσικά, αγνά και διαλεγμένα με προσοχή συστατικά χωρίς ίχνος από ζάχαρη, φοινικέλαιο, συντηρητικά και όλα τα άλλα περιττά που διαβάζουμε στις ετικέτες προϊόντων του supermarket. Είναι 100% ο εκάστοτε σπόρος ή καρπός καβουρδισμένος και αλέσμενος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζεται με μέλι, κακάο ή χουρμάδες.

dsc_3910.jpg
 

Στο εργαστήριο του Wild Souls φτιάχνουν επίσης, πεντανόστιμες sugar free μαρμελάδες από 70% φρούτα, στις οποίες αντί για ζάχαρη βάζουν σταφυλοχυμό και αντί για τεχνητά συντηρητικά βάζουν φυσικό χυμό από λεμόνι. Έχουν μαρμελάδες φράουλα, φρούτα του δάσους, μήλο- κανέλα, βερίκοκο, σύκο και μάνγκο, οι οποίες χωρίς υπερβολή σε κάνουν να θέλεις να γλείψεις και το βαζάκι. Έτσι και αλλιώς με τις μαρμελάδες του Wild Souls, δεν τρως τίποτα περισσότερο από μια χούφτα φρούτα.

Και όλα αυτά δεν θα μπορούσαν παρά να μπουν και σε μια eco-friendly γυάλινη συσκευασία που μπορεί να ανακυκλωθεί ή να επιστραφεί στο κατάστημα για να αποστειρωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί. Έχουν προσέξει ακόμα και τις ετικέτες στα βαζάκια, οι οποίες είναι χάρτινες και κολλημένες με ειδική κόλλα, ώστε να ξεκολλάνε εύκολα χωρίς να αφήνουν υπολείμματα.

244780944_1041919696377945_1313400388701513752_n.jpg

Το μυστικό της γεύσης των προϊόντων του Wild Souls κρύβεται στις καλές πρώτες ύλες, το σωστό καβούρδισμα, αλλά και ένα ακόμα στοιχείο που δεν συναντάς σε μεγάλες εταιρείες: τα πάντα φτιάχνονται με ατελείωτη αγάπη για κάθε φαγητό που “μας κάνει καλό” και για την άγρια φύση που μας δίνει τις πιο απλές, αυθεντικές, αλλά και γεμάτες γεύσεις. Το Wild Souls είναι η αποθέωση του clean, yet delicious eating και γι’ αυτό έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα spot των foodies της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας, αφού ο καθένας μπορεί να γευτεί τα προϊόντα του, παραγγέλνοντάς από το online κατάστημα.

Μπορείτε να ρϊξετε μια ματιά σε όλα τα προϊόντα του Wild Souls

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ