Smart Life

DIMAND: Η εταιρεία που «πρασινίζει» τη γκρίζα πόλη μας

Ήδη από το 2013 ολοκλήρωσε το πρώτο πλήρως πιστοποιημένο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karela_office_park_cosmote.jpg

Η DIMAND δραστηριοποιείται στο χώρο περισσότερο από 15 χρόνια και έχει κατορθώσει έως σήμερα να αποτελεί διεθνές πρότυπο στην κατασκευή βιοκλιματικών κτιρίων.

Τα «πράσινα» κτίρια αποτελούν ένα από τα βασικότερα σημεία αναφοράς του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου πολιτισμού και παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η «πράσινη δόμηση» δεν έχει ακόμη επικρατήσει, τα κτίρια που υλοποιεί η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND, δημιουργούν τοπόσημα αναφοράς σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών της χώρας. Δραστηριοποιείται στο χώρο περισσότερο από 15 χρόνια και έχει κατορθώσει έως σήμερα να αποτελεί διεθνές πρότυπο στην κατασκευή βιοκλιματικών κτιρίων.

agemar.jpg

Το σύνολο των έργων τα οποία ανέπτυξε και αναπτύσσει η εταιρεία, περικλείουν στον πυρήνα τους τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) που αφορά στην κατασκευή αειφόρων κτιρίων. Μάλιστα, ήδη από το 2013 ολοκλήρωσε το πρώτο πλήρως πιστοποιημένο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρότυπο LEED. Πρόκειται για το κτίριο που στεγάζει σήμερα την εταιρεία Cosmote και αρκεί να δει κανείς την εξωτερική όψη του για να κατανοήσει τη διαφορά κουλτούρας και ποιότητας εργασιακού περιβάλλοντος. Το δώμα του κτιρίου είναι ένα εντυπωσιακό πάρκο, με διαδρομές, βλάστηση και χώρους ανάπαυσης. Αν προσθέσει κανείς και τα περιβαλλοντικά οφέλη, το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί εν γένει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη δόμηση στην Ελλάδα. Έκτοτε η DIMAND συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ανανεώνοντας και εκσυγχρονίζοντας συνεχώς τις υπηρεσίες της, προκειμένου να ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις στον τομέα των κατασκευών. Στο πλαίσιο αυτό αξιολογεί και ενσωματώνει νέα πρότυπα στα έργα της, όπως το πρότυπο WELL, το οποίο εστιάζει στη διασφάλιση του υψηλού επίπεδου υγείας και ευεξίας για τους χρήστες του κτιρίου.

Έχοντας ως στόχο μία ολιστική προσέγγιση και προωθώντας την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον, τα έργα της που θα είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα LEED και WELL θα είναι από τα πρώτα κτίρια στην Ελλάδα που θα συνδυάσουν και τις δυο πιστοποιήσεις, προσφέροντας στους τελικούς χρήστες εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, αλλά και τις απόλυτα ιδανικές συνθήκες εργασίας. Η δέσμευση της DIMAND στη βιώσιμη ανάπτυξη αφορά σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της, με πρώτη και καλύτερη την ίδια την εταιρεία, τα γραφεία της οποίας πιστοποιήθηκαν κατά LEED Gold το 2021.

Kaizen Campus

Η εταιρεία διαθέτει πλήθος έργων που θέτουν νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά των ακινήτων. Κατασκευάζει το πρώτο έργο Parksmart που αφορά «έξυπνους» και υψηλής ενεργειακής απόδοσης χώρους στάθμευσης, το πρώτο έργο SITE, που αφορά στην ανάπτυξη sustainable landscapes, το πρώτο πολυώροφο «πράσινο» κτίριο στην Ελλάδα, τον εμβληματικό - και εγκαταλειμμένο για δεκαετίες - «Πύργο του Πειραιά».

Πύργος του Πειραιά

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας πλέον διαθέτει σχεδόν το 33% των κτιρίων στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα ή βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης κατά LEED, ενώ έχει δεσμευτεί σχεδόν όλα τα νέα της έργα να πιστοποιούνται σύμφωνα με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Με αυτόν τον τρόπο, τα έργα της DIMAND ικανοποιούν πολύ υψηλές προδιαγραφές, ενώ συγχρόνως ενδυναμώνεται η εμπιστοσύνη τόσο των πελατών όσο και των επενδυτών απέναντι στην εταιρεία.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την DIMAND στην ιστοσελίδα της, το LinkedIn και στο κανάλι της στο YouTube.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ