Βιβλιο

A.V. BOOKSHOP

Σταύρος Κωνσταντινίδης Open cities - Ανοιχτές Πόλεις

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για να το παραγγείλεις στείλε email με τα στοιχεία σου (Όνομα, διεύθυνση και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας) στο acc@athensvoice.gr και θα λάβεις το βιβλίο με αντικαταβολή χωρίς ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την Ελλάδα!
 
Σταύρος Κωνσταντινίδης
Open cities

Ανοιχτές Πόλεις

Προλογίζουν ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σπύρος Βούγιας και ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου
 
Το βιβλίο «Ανοιχτές πόλεις» περιλαμβάνει 36 κείμενα του συγκοινωνιολόγου, καθηγητή και υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου με το συνδυασμό Μπουτάρη, Σταύρου Κωνσταντινίδη.

Κείμενα που περιστρέφονται γύρω από θέματα της πόλης, του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης, του κυκλοφοριακού.

Τα κείμενα συνοδεύουν οι φωτογραφίες του Γιάννη Καλτιριμτζή, δίνοντας μια εικαστική και καλλιτεχνική έκφραση.

Αυτό που ξεχωρίζει και είναι χρήσιμο στο βιβλίο του Σταύρου Κωνσταντινίδη είναι ότι οι παρεμβάσεις του πάνω σε καθημερινά προβλήματα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, όπως είναι πια οι πόλεις μας, είναι άμεσες, πρακτικές, δίνουν λύσεις, καινοτομούν, δείχνουν ότι η καθημερινή μας ζωή μπορεί να αλλάξει χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς μεγάλες και συχνά απατηλές ιδέες, χωρίς πάντα μεγάλα έξοδα.

Απολαμβάνοντας αυτό το έξυπνο, χρήσιμο και αισθητικά άψογο βιβλίο, ο αναγνώστης μπορεί να συνθέσει μια καινούργια πόλη που ονειρευόμαστε όλοι.

 

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1968. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει πολλά ειδικά σεμινάρια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Έχει εκπονήσει και συμμετάσχει σε περισσότερες από 250 μελέτες, προγράμματα και επιστημονικές έρευνες στους τομείς του συγκοινωνιακού, πολεοδομικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Υπήρξε μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης, ενώ το 1998 και το 2002 ήταν συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη - Ανθρώπινη πόλη» στις εκλογές για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και επιστημονικός συνεργάτης σε δημόσιους και αυτοδιοικητικούς φορείς. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων εταιρειών του κατασκευαστικού και ενεργειακού τομέα. Την περίοδο 2002-2004, περίοδο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, διετέλεσε διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί συστηματικά στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Αγγελιοφόρος», «Μακεδονία» και “Athens Voice”. Ζει μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι «Ανοιχτές Πόλεις» είναι το πρώτο του βιβλίο.

Φωτογραφίες: Γιάννης Καλτιριμτζής

Σχήμα: 21.5 x 24.5 cm

Σελίδες: 158

Τιμή: € 14

ISBN 978-960-89617-9-1

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ATHENS VOICE BOOKS Κεντρική Διάθεση: Xαρ. Tρικούπη 22, 106 79 Aθήνα, 210 3617.170, εσωτ. 114, fax: 210 3617.310, www.athensvoice.gr