- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ελλάδα δυναμικά στην 43η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου LIBER της Μαδρίτης
Το ΥΠΠΟ συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση της Ισπανίας με 450+ τίτλους
Η Ελλάδα συμμετέχει στην 43η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου LIBER στη Μαδρίτη - Προβολή 450+ τίτλων και ενίσχυση συνεργασιών μέσω πρωτοβουλιών του ΥΠΠΟ.
Η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στην 43η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου LIBER, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη, από την Τρίτη 7 έως και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025, στο Hall 14.1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου IFEMA.
Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση βιβλίου προετοίμασε η Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, στο πλαίσιο έργου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η LIBER αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση του εκδοτικού κόσμου στην Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς του βιβλίου. Φέτος, αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 11.000 επαγγελματίες , 458 εκδοτικές εταιρείες και 180 δημοσιογράφους, από 51 χώρες. Τιμώμενη Χώρα είναι η Χιλή.
Στο Εθνικό Περίπτερο (14 D02) συμμετέχουν 44 Έλληνες εκδότες, πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς, εκ των οποίων δύο με φυσική παρουσία. Θα εκτεθούν και θα προβληθούν περισσότερα από 450 βιβλία, τόσο στα ελληνικά όσο και σε άλλες γλώσσες – εκδόσεις του ΥΠΠΟ και εποπτευόμενων φορέων του, πολιτιστικών ιδρυμάτων και εκδοτικών οίκων, ελληνικών αλλά και ξένων που εκδίδουν μεταφράσεις ελληνικών βιβλίων. Ιδιαίτερη θέση έχει το πρόγραμμα επιδότησης μεταφράσεων GreekLit, μέσω του οποίου παρουσιάζονται μεταφρασμένα, σε άλλες γλώσσες, βιβλία της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής.
Η ελληνική παρουσία εμπλουτίζεται με μια σειρά εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της έκθεσης και σε εμβληματικά τοπόσημα της Μαδρίτης. Ειδική έμφαση θα δοθεί στον επαγγελματικό χαρακτήρα της ελληνικής συμμετοχής, με στόχο την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, η νέα πρωτοβουλία του ΥΠΠΟ «Λέσχες Ανάγνωσης του Ελληνικού Βιβλίου, ανά τον κόσμο», που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο ανάγνωσης και διαλόγου για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού, με το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, εκδοτικούς οίκους, καθώς και πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άφθαρτη ιεροτελεστία του χειρόγραφου
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα
Ντιπ τίποτα δεν μου έμαθαν οι έρωτες, εμένα προσωπικά – αλλά στη Δήμητρα Ζάφειρα έμαθαν διάφορα πράγματα, τα οποία μοιράζεται μαζί μας με το χρήσιμο, τελικά, βιβλίο της.
Η Μάγκυ Κριθαρέλλη έγραψε ένα βιβλίο για τον καπνό, την ιστορία του, και την σύνδεσή του με την Ιστορία της Καβάλας
Burnout: Τι είναι, ποιους χτυπάει, και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό
Το βιβλίο «Μια βόλτα ρε γαμώτο, μια βόλτα να με κάψει ο Μάρτης – Ιστορίες από το παράθυρο» είναι μικρό αλλά με μεγάλη ψυχή
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Βιβλία για κάθε διάθεση: από επιστημονική φαντασία μέχρι βαθιά ανθρώπινες ιστορίες
Η woke ιστορία του Μεσαίωνα από δύο Αμερικανούς ιστορικούς
Τελετουργικές δολοφονίες με αναφορές στα παραμύθια του Άντερσεν συγκλονίζουν την Ευρώπη στο πρώτο μέρος της Τριλογίας των Δολοφόνων
Με το μυθιστόρημα «Η Βιβλιοθήκη των Ανήσυχων Κόσμων» συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για τα οφέλη και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέρει άφθονο υλικό για σκέψη
Ένα βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις και την εξουσία που μπήκε στα best seller από τον πρώτο κιόλας μήνα
Λίγα λόγια για ένα μυθιστόρημα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου, 320 σελίδες, Εκδόσεις Δώμα)
Mοιράζεται σκέψεις της με αφορμή την έκδοση του «Goatsong»
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Ίκαρος
Ο πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής μιλάει με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου του «Η πόρτα – Una comedia humana» από τις εκδόσεις Βακχικόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.