Βιβλιο

Ντύλαν Ντογκ: Ο ερευνητής του ανεξήγητου επιστρέφει με δύο περιπέτειες

Το κόμικ τρόμου με τα 60 εκατομύρια αντίτυπα - Οι νέες ιστορίες «Horror Paradise» και «Παρτίδα με τον Θάνατο»

Γιώργος Δήμος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντύλαν Ντογκ επιστρέφει με δύο περιπέτειες: «Horror Paradise» και «Παρτίδα με τον Θάνατο»

Ο Ντύλαν Ντογκ, που δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή κόμικς Τιτσιάνο Σκλάβι το 1986, πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ιταλική σειρά τρόμου και έγινε ο διασημότερος ερευνητής του μεταφυσικού και του εφιάλτη. Βασισμένος στη φιγούρα του ηθοποιού, Ρούπερτ Έβερετ, o 33χρονος Ντύλαν Ντογκ, συχνά με τη βοήθεια του φίλου του Γκράουτσο (που βασίζεται στον Αμερικανό κωμικό, Γκράουτσο Μαρξ), εξερευνά υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται διάσημα τέρατα από τον κινηματογράφο, όπως ζόμπι, βρικόλακες, λυκάνθρωπους και φαντάσματα.

Πρώην ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, ο Βρετανός πρωταγωνιστής φοράει πάντα τα ίδια ομοιόμορφα ρούχα (μπλου τζιν, κόκκινο πουκάμισο και μαύρο σακάκι) και έχει αυτοανακηρυχθεί ως ο «Ερευνητής του Ανεξήγητου»Στο νέο «graphic novel», που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως, συμπεριλαμβάνονται δύο κλασικές ιστορίες του Ντύλαν Ντογκ.

Στην πρώτη, με τίτλο «Horror Paradise», ο ντετέκτιβ ξυπνάει σε ένα θεματικό πάρκο ταινιών τρόμου. Αδυνατώντας να θυμηθεί πώς βρέθηκε εκεί, ο Ερευνητής του Ανεξήγητου ψάχνει να ξαναβρεί το νήμα της μνήμης του, ενόσω προσπαθεί ξεφεύγει από δαίμονες, τέρατα και πεινασμένους εξωγήινους, πλάσματα βγαλμένα μέσα από ταινίες τρόμου.

Στη δεύτερη ιστορία, με τίτλο «Παρτίδα με τον Θάνατο», ο Χάρβεϋ Μπάρτον μόλις πέθανε. Υπάρχει, όμως, ακόμα μια ευκαιρία να ζήσει, παίζοντας σκάκι με τον ίδιο τον Θάνατο! Κάθε λάθος που κάνει στη σκακιέρα, σκοτώνει κάποιον στον πραγματικό κόσμο, αλλά το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο Ντύλαν Ντογκ παρακολουθεί τις κινήσεις, αλλά δεν ξέρει πώς να τις σταματήσει. Η πέμπτη και μισή του αίσθηση του λέει κάτι: Ίσως το παιχνίδι του Μπάρτον είναι στημένο. Ίσως ξεγελά τον ίδιο τον θάνατο...

Με πάνω από 60 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα κόμικς τρόμου διεθνώς επιστρέφει με έναν τόμο που φιλοξενεί δύο από τις πιο αναγνωρισμένες αδημοσίευτες περιπέτειες του Ντύλαν Ντογκ, που κανένας λάτρης του τρόμου δεν πρέπει να χάσει.

Σενάριο: Michele Medda, Antonio Serra, Bepi Vigna, Claudio Chiaverotti
Σχέδιο: Claudio Castellini, Corrado Roi
Μετάφραση: Γαβριήλ Τομπαλίδης
Σελίδες: 196 | Διαστάσεις: 17 Χ 24 | Ασπρόμαυρο
Εκδόσεις Μικρός Ήρως