Βιβλιο

Τα κωνικά ανθρωπάκια του Μιχάλη Αντωνόπουλου ξαναχτυπούν

Το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο «Φρρρτ» περιέχει 35 αυτοτελείς ιστορίες, από μία σελίδα μέχρι εννέα η κάθε μία.

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κωνικά ανθρωπάκια του Μιχάλη Αντωνόπουλου ξαναχτυπούν

Μιχάλης Αντωνόπουλος: Το άλμπουμ κόμικς «Οι κωνικοί άνθρωποι» στον χώρο τέχνης Μελάνυθρο. Το free press Monocomic.

Καθώς ξεφυλλίζουμε τα παλιά τεύχη με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την έκδοση της Athens Voice πέφτουμε σε ένα που έχει στο εξώφυλλο κάτι παράξενα κωνικά ανθρωπάκια που ζουν τη δική τους ζωή στην πόλη. Είναι το τεύχος #468, αφιερωμένο στα Πατήσια. Πολυκατοικίες γεμάτες «πωλείται», ένα καράβι πάνω μια ταράτσα, γλάροι και κάτι παράξενα κωνικά ανθρωπάκια. Είναι οι κωνικοί Άνθρωποι του γραφίστα και δημοσιογράφου Μιχάλη Αντωνόπουλου που εδώ και χρόνια ζουν τη δική τους ζωή. Δεν έχουν ανφάς, δεν κάνουν γκριμάτσες, δεν έχουν στόμα, μόνο μάτια και φρύδια και είναι δύσκολο να καταλάβεις πως νιώθουν αν δεν είσαι ευαίσθητος και προσεκτικός. Είναι σιωπηλοί, όπως οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά δίπλα μας στους δρόμους και στο μετρό. Όπως γράφει ο ίδιος στο site του monocomic.com «Οι Κωνικοί Άνθρωποι ανακαλύφθηκαν -καθόλου τυχαία- το 2011 και πρωτοπαρουσιάστηκαν στο κοινό την αμέσως επόμενη χρονιά με την Ατομική Έκθεση «Αγία Παρασκευή 2112 μ.Χ. Ο Μεγάλος Καταποντισμός» (Πολυχώρος ΑΛΜΠΑ)».

Μιχάλης Αντωνόπουλος: Το άλμπουμ «Οι κωνικοί άνθρωποι» 

Πρόσφατα μάθαμε ότι οι Κωνικοί Άνθρωποι πάνε στο τυπογραφείο, σε ένα άλμπουμ με τίτλο «Φρρρτ». Τι είναι φρρρτ; Ο ήχος που κάνει το καλαμάκι στην τελευταία, αναποτελεσματική, απέλπιδα ρουφηξιά του καφέ που μόλις τέλειωσε μα δεν θες να το πιστέψεις (στο ποτήρι μόνο παγάκια και μια στάλα μπεζ νερό)! Αυτό το πρώτο άλμπουμ του Μιχάλη Αντωνόπουλου περιέχει 35 αυτοτελείς ιστορίες, από μία σελίδα μέχρι εννέα η κάθε μία. Κάποιες από αυτές έχουν δημοσιευτεί στο socomic.gr της ΙΟΝ Σοκοφρέτα, κάποιες στο site του, κάποιες είναι καινούργιες, σε όλες σχεδόν έγινε ένα μικρό re-design μιας και έχουν σχεδιαστεί μεταξύ 2016 – 2023. Το άλμπουμ θα παρουσιαστεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο τέχνης Μελάνυθρο (Ζάππα 4, 2103636904) στο Καλλιμάρμαρο.

Μιχάλης Αντωνόπουλος: Το άλμπουμ «Οι κωνικοί άνθρωποι» με τίτλο «Φρρρτ»

Να πούμε ότι αν σας ενδιαφέρει η τέχνη του κόμικς υπάρχει και το Monocomic, ένα διμηνιαίο free press, εκδότης, συντάκτης, γραφίστας, comic artist, υπεύθυνος διαφήμισης και διανομέας του οποίου είναι ο Μιχάλης. Το διανέμει σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας τα οποία θα βρείτε στο site του.

Monocomic

Μπορεί επίσης, αν είστε τυχεροί, να τους συναντήσετε σε κάποιο τοίχο στην πόλη. Ο δημιουργός τους, αντλώντας έμπνευση από τις Εφημερίδες Τοίχου που βρίσκονται παντού στην Αθήνα, σκέφτεται να παρουσιάζει κάθε μήνα ένα αυτοτελές κόμικς στο project «ΚΟΜΙΚΣ ΤΟΙΧΟΥ: Οι Κωνικοί Άνθρωποι» σε πολυσύχναστα σημεία όπως σχολές, πολυχώρους, εκδοτικές εταιρίες, βιβλιοπωλεία, ατελιέ, μπαρ-καφέ κ.λπ. Αναμένουμε!

Βιογραφικό Μιχάλη Αντωνόπουλου

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είναι κάτοχος της Διεθνούς Πιστοποίησης Staregister Επαγγελματιών Social Media/Pro Advanced Level αναγνωρισμένη από τον IPC (International Personnel Certification Association). Έχει κληθεί ως ομιλητής με θέμα τα Social Media ή την Οπτική Επικοινωνία σε συνέδρια στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων (ΕΔΙΠΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (FAEP) και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων (FIPP). Είναι απόφοιτος -και λίγο αργότερα και καθηγητής- του ΑΚΤΟ Middlesex University με σπουδές στο Graphic Design ενώ είχε λάβει υποτροφία για έναν χρόνο στο Ελεύθερο Σχέδιο από τη Σχολή Βακαλό.

Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού Τύπου (FAEP) ενώ έχει λάβει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις οπτικής επικοινωνίας. Παράλληλα ασχολείται με τα βραβευμένα κόμικς του Οι Κωνικοί Άνθρωποι.

Θα βρείτε τους Κωνικούς Ανθρώπους και στο Facebook @OIKONIKOIANTHROPOI/

Μιχάλης Αντωνόπουλος
Μιχάλης Αντωνόπουλος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ