Βιβλιο

4 προτάσεις από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Αρμός

Τα νέα βιβλία που θα διαβάσουμε το φθινόπωρο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 889
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4 προτάσεις από τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Αρμός

Εκδόσεις Αρμός - Τέσσερις νέες κυκλοφορίες

Το τελευταίο στοιχείο της Έλενας Χατζηαλεξάνδρου
Ένα στυγερό έγκλημα συγκλονίζει τους επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. O πανίσχυρος Πωλ Σιδέρης βρίσκεται δολοφονημένος στο εξοχικό του στο Σούνιο. Μοναδική ύποπτη η σύζυγος του που τελικά καταδικάζεται και φυλακίζεται αφήνοντας πίσω την μικρή της κόρη. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα η νεαρή εγκληματολόγος Νάντια Βεντούρη, ανοίγει εκ νέου τον φάκελο Σιδέρη. Σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διεθνή σπείρα που προωθεί στην αγορά ανεκτίμητα έργα τέχνη. Τελικά ποιος ήταν ο πραγματικός δολοφόνος του Πωλ Σιδέρη; Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, καταιγιστική δράση βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία που καθηλώνει!

Το βιβλίο της ντροπής της Έλενας Καραγεωργίου

Πού κρύβεται η ντροπή και γιατί τη συναντάμε συνήθως μόνο μεταμφιεσμένη; Ποια η σχέση της ντροπής με το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την ομάδα ή τις ομάδες στις οποίες ανήκουμε και τη σωματική μας εικόνα; Πώς συνδέεται με τον υπόκοσμο του φθόνου, της απέχθειας, του μίσους και της ζήλιας; Η Έλενα Καραγεωργίου παίζει με τις αναστολές και τα ταμπού του αναγνώστη, αποκαλύπτοντας σταδιακά το εύρος και την πολυπλοκότητα του συναισθήματος της ντροπής, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο εσωτερικό, ενδοψυχικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα που η δομή του οδηγεί με μαεστρία στην κάθαρση και απελευθερώνει!

100 χρόνια Τουρκία 1923-2023 της Άννας Καραμάνου
Η Άννα Καραμάνου ανατρέχει στα σημαντικότερα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πορεία της Τουρκίας από τη γένεση και την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την αλληλεπίδραση με την Ευρώπη, την ίδρυση του τουρκικού έθνους-κράτους από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, την πολιτική εκκοσμίκευσης και την προσπάθεια εκδυτικισμού, καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες ανάδειξης του Πολιτικού Ισλάμ και της μακρόχρονης ηγεμονίας του «αήττητου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το 2002 μέχρι και τις εκλογές του 2023. Τέλος η συγγραφέας αναδεικνύει και τους ιδιαίτερα σκληρούς αγώνες των γυναικών της Τουρκίας για δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Περεγρίνος του Αντώνη Νικολή
Μία μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία του 2ου αιώνα μ.Χ., της εποχής της Β’ Σοφιστικής και του Αρχαίου Μυθιστορήματος. Στην ολυμπιάδα του 165 μ. Χ. ο κυνικός Περεγρίνος (Πρωτέας), όπως το είχε προαναγγείλει ήδη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, αυτοπυρπολείται. Με αφετηρία τις λιγοστές πληροφορίες από τον λίβελο του Λουκιανού (Περὶ τῆς Περεγρίνου τελευτῆς), με ελεύθερη μυθοπλασία συμπληρώνεται και ανιστορείται αναλυτικά το πορτρέτο και ο βίος του ανθρώπου. 

Επισκεφθείτε το νέο site των Εκδόσεων Αρμός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ