Βιβλιο

Δημοπρατείται η πρώτη έκδοση του «μεγάλου Γκάτσμπι» - Ανήκε στον Τσάρλι Γουάτς των Rolling Stones

Η τεράστια συλλογή του αείμνηστου ντράμερ βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοπρασία αντικειμένων του Τσάρλι Γουάτς από τον οίκο Christie’s - Πωλούνται «Ο μεγάλος Γκάτσμπι» του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και άλλα βαρύτιμα έργα.

Η πρώτη έκδοση του κλασικού μυθιστορήματος του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο μεγάλος Γκάτσμπι» θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο.

Το βιβλίο θα πωληθεί μαζί με άλλα λογοτεχνικά έργα, αντικείμενα και αναμνηστικά από τη συλλογή του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουάτς.

Η πρώτη έκδοση του «Ο μεγάλος Γκάτσμπι», υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ αναμένεται να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες Αγγλίας (245.000-367.000 δολάρια) Αγγλίας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie's.

H δημοπρασία, τίτλος της οποίας είναι «Charlie Watts: Gentleman, Collector, Rolling Stone» θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα σπάνια αντικείμενα που πωλούνται, βρίσκεται επίσης η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «The Hound of the Baskervilles» (Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ) του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, καθώς και του «London: A Pilgrimage» των Γκιστάβ Ντορέ και Γουίλιαμ Μπλαντσάρντ Τζέρολντ.

«Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ» του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και άλλα ιδιωτικά αντικείμενα του Τσάρλι Γουατς πωλούνται επίσης © EPA/Andy Rain

Τσάρλι Γουάτς: Η τζακ και η λογοτεχνία ήταν οι δύο αγαπημένες του ενασχολήσεις

Η συλλογή του ντράμερ των Rolling Stones περιλαμβάνει επίσης υπογεγραμμένες φωτογραφίες των θρύλων της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ, Λούις Άρμστρονγκ και Ντιουκ Έλινγκτον.

View this post on Instagram

A post shared by Christie's (@christiesinc)

«Η τζαζ και η λογοτεχνία ήταν τα δύο αγαπημένα του πράγματα εκτός των περιοδειών», δήλωσε ο Μπένεντικτ Γουίντερ, ειδικός ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών στον οίκο Christie's.