Βιβλιο

8 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Τι θα διαβάσουμε το επόμενο διάστημα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν

Εκδόσεις Βακχικόν: Κυκλοφορούν 8 νέες προτάσεις βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας (μυθιστορήματα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές).

Τα θολά γυαλιά, μυθιστόρημα, Ξένια Κοθωνίδου
Παναγιώτης και Μιχάλης. Φίλοι αχώριστοι, από παιδιά. Δυο άνθρωποι από τελείως διαφορετικούς κόσμους, δεμένοι με μια αόρατη κλωστή. Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Ξένια Κοθωνίδου ξεδιπλώνει μια γλυκόπικρη ιστορία για την αληθινή φιλία, τα οικογενειακά δεσμά και τις ανατροπές που μοιάζουν να ταράζουν τα ήρεμα νερά της ύπαρξής μας, μα είναι τελικά αυτές που τη γεμίζουν με χρώματα.

Η φωνή, διηγήματα για εφήβους, Αναστασία Μαλανδρενιώτη
Η συλλογή διηγημάτων για εφήβους και ενήλικες «Η φωνή» αποτυπώνει την εκμετάλλευση που υφίστανται ανά τον πλανήτη ζώα διαφόρων ειδών. Η αφήγηση παραδίδεται στα πλάσματα αυτά που δεν ομιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων. Ωστόσο όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται ανάμεσά τους, τα έχουν ακούσει πολύ συχνά να εξιστορούν τι είδαν στο χθεσινοβραδινό τους όνειρο, να δυσανασχετούν που μια πευκοβελόνα καρφώθηκε στην πατούσα τους…

Ανταποκριτής πρώτης γραμμής, ποιήματα, Πόλα Γιαννακοπούλου-Βακιρλή
Καταργηθήκανε μεμιάς οι γρήγοροι ρυθμοί και οι στιγμές μας/το ίδιο έργο παίζουνε πάνω στη γη./Ακινησία τρομογενής και έγκλειστοι οι θαμώνες του πλανήτη/μοιάζουνε με πρωτόγονους που κυνηγάνε μόνο την τροφή τους/κατακλύζοντας τα σούπερ μάρκετ με αδηφαγία. Ο «Ανταποκριτής πρώτης γραμμής» είναι η έκτη ποιητική συλλογή της συγγραφέως.

Φως όπως μανταρίνι, ποιήματα, Έφη Ι. Νικολαΐδου
Και είπε η σιωπή:/«Γεννηθήτω άνθρωπος/ίνα παράσχει φως εις τους αιώνας»/ Κι έγειρα στο πλευρό σου/κι έτσι καθώς του έλειπε ακόμη αναπλήρωτο το άλλο του μισό/αποκοιμήθηκα με μια φλούδα μανταρίνι στο στόμα/να θυμάμαι την πίκρα που στύβει πάνω του το αγέννητο φως/πριν ωριμάσει ήλιος. Το «Φως όπως μανταρίνι» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Εγκέφαλος ψάρι, ποιήματα, Λίλια Τσούβα
Η Αλίκη όταν είδε τον βράχο ενώ κρεμόταν/σύννεφο μαύρο στον ουρανό,/ήδη στη χώρα των παραμυθιών βρισκόταν./Στη γη είχε ομίχλη/ένα θαμπό, γκρίζο φως./Θα ενέσκηπτε κακοκαιρία./Για θεομηνία οι μετεωρολόγοι μιλούσαν. Ο «Εγκέφαλος ψάρι» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή -τρίτο βιβλίο συνολικά- της διηγηματογράφου και κριτικογράφου.

Andro III: Το πνεύμα του κόσμου, ποιήματα, Ανδρέας Αντωνίου
Το Πνεύμα μου κοιμότανε κι αρχίζει να ξυπνάει/Βλέπω τον κόσμο κι απορώ σαν το μικρό παιδί/Ο κύκλος ο ενδέκατος απόψε ξεκινάει/Και μίας γνώσης μυστικής γυρεύω το κλειδί. Τρίτο και τελευταίο μέρος της ποιητικής τριλογίας «Andro» του Κύπριου ποιητή και μεταφραστή.

Όλα αυτά που αγαπώ, ποιήματα για παιδιά, Μαριάννα Αβούρη
Τι γυρεύουν τα φωνήεντα στο πεντάγραμμο;/Ποιος μπέρδεψε τα πινέλα με τα μολύβια;/Και πότε η γνώση έγινε τόσο αστεία υπόθεση;/Όλα αυτά που αγαπώ, στριμωχτήκανε εδώ/στο δικό μου το μυαλό... Δεύτερη ποιητική συλλογή για παιδιάς της συγγραφέως, στιχουργού και μεταφράστριας.

Ταυτότητα, ποιήματα, Γιώργος Μπακλάκος
Λέμε δεν πήραμε χαμπάρι./Μόνο σημάδι ενθύμησης η Ακρόπολη/που στέκει πάνω απ’ τη Νεκρόπολη./Οι σοφοί κουκουλωμένοι στο πιθάρι,/εγώ στο πληκτρολόγιο κάνω το παλικάρι/κάθε μέρα περισσότερο κραυγάζω/να πείθομαι πως έτσι αλλάζω. Νέα ποιητική συλλογή του συγγραφέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ