Βιβλιο

Μια ζωή φως

Ένα βιβλίο-φόρος τιμής στο θρύλο των δημοσίων σχέσεων, Άγγελο Δρούλια

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπήρξε πρωτεργάτης στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και αποτέλεσε βασικό πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους του. Ο Αγγελος Δρούλιας μεσουράνησε τη δεκαετία του '80 ως σταρ των δημοσίων σχέσεων, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και πρόσχαρος, ενώ τα πάρτι που διοργάνωνε στην Αθήνα, τη Μύκονο και ένα σωρό άλλα μέρη, έχουν γράψει ιστορία.

Προώθησε και ανέδειξε αμέτρητα μεγάλα ταλέντα, προσωπικότητες που μέχρι και σήμερα πίνουν νερό στο όνομά του. Από το Βαγγέλη Παπαθανασίου, το Σταμάτη Σπανουδάκη, το Μηνά, τον Αντώνη Φραγκάκη και την Calliope, μέχρι την Charlie, την Verouska, την Claudia Schiffer και τον Bruce Weber, είναι εκατοντάδες οι φίλοι του που γοητεύτηκαν από το φως και το γούστο του.

image

Η επαγγελματική κάρτα του Άγγελου Δρούλια, με φωτογραφία του Bruce Weber 

Ο Άγγελος Δρούλιας πέθανε στις 22 Ιανουαρίου 2011, στα 61 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς, ύστερα από χρόνια ταλαιπωρίας με την υγεία του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα, με φίλους, στυλίστες, φωτογράφους, μοντέλα, ηθοποιούς, συνθέτες, δημοσιογράφους να τον αποχαιρετίζουν με λουλούδια και αναμνήσεις.

Σήμερα, το λεύκωμα «Μια ζωή φως», το οποίο έχει επιμεληθεί η αδελφή του, Αγγελική Δρούλια, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη, αποτελεί «ένα ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που ενέπνευσε με την αισθητική του γενεές σύγχρονων δημιουργών», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο εκδότης, Χρήστος Ζαμπούνης.

image

Η παρουσίαση του λευκώματος για τη ζωή του 'Αγγελου Δρούλια, θα πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα, υπό την ευγενική χορηγία της Philippos Hellenic Goods. Ομιλητές θα είναι ο Βασίλης Ζούλιας, σχεδιαστής μόδας και η Μισέλ Μπαστιά, συγγραφέας, ενώ στους καλεσμένους συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς showbiz.

image

image

image

image

Info: 20/09, Αυλή Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, Σπύρου Ρόδη 16 Αίγινα, ώρα 19:45, θα ακολουθήσει cheese and wine.