Βιβλιο

4 + 1 βιβλία από τις εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Κυκλοφορούν 5 νέα βιβλία που θα προσθέσουμε στη βιβλιοθήκη μας

Μάρκετινγκ Καινοτομία & Πολιτισμός, Δρ. Πρόδρομος Μοναστηρίδης
Οι εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εγκαινιάζουν μια νέα προσέγγιση στην πολιτιστική βιβλιογραφία με την επανέναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το βιβλίο που συνδιαλέγει την θεωρία με την πραγματικότητα στην Ελληνική πολιτιστική αγορά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους θέλουν να κατανοήσουν την σημασία του μάρκετινγκ και απευθύνεται σε στελέχη του χώρου.  


Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη, Σταύρος Γρόσδος – Ευάγγελος Κελεσίδης
Μπορεί η σχολική κοινότητα, να εκπαιδευτεί στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συγκρούσεων και των κρίσεων στο σχολείο και την τάξη; Εκατόν δέκα σενάρια και διακόσιες επιμορφωτικές δραστηριότητες ενδυναμώνουν εκπαιδευτικούς, μαθητές & μαθήτριες, γονείς, στελέχη της παιδαγωγικής καθοδήγησης, και την τοπική κοινωνία. Επικοινωνούμε, διαπραγματευόμαστε και απομακρύνουμε τον φόβο, την απόρριψη, και την βία. 


Fake News: Τι κάνει η Ευρώπη;, Κλημεντίνη Διακομανώλη
Με την παραπληροφόρηση σε θέματα δημόσιας υγείας να έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η προβληματική και δημόσια συζήτηση γύρω από τα fake news εντείνεται και η έξυπνη αντιμετώπιση του φαινομένου είναι επιβεβλημένη. Το βιβλίο προσφέρει πολύτιμη και συστηματική γνώση για το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και την γνωστική σφαίρα της συμπεριφοράς των ανθρώπων στο δημόσιο διαλόγο. 


40 δαγκωμένες αλήθειες, Ελένη Σκκάρπου
Ποιήματα που αναφέρονται στον έρωτα, την αγάπη, τα συναισθήματα που άλλες φορές εκφράζουμε και άλλες φορές κρύβουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό. .Σαράντα κείμενα που η δημοσιογράφος Ελένη Σκάρπου απευθύνει στους αναγνώστες του πρώτου της βιβλίου. «Αν αγαπάς τις λέξεις των ανθρώπων... Θα μείνουν μόνο εκείνες να σε στοιχειώνουν».


The Real and The Record – Photobiennale 2021, Θεσσαλονίκη
Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεργάζονται για μια ακόμη χρονιά με έναν σημαντικό φορέα Τέχνης και Πολιτισμού. Το MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης μας παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο οδηγό εικόνας και λόγου που μας ξεναγεί σε μια σημαντική έκθεση. 
Η έκθεση THE REAL AND THE RECORD στο πλαίσιο της PHOTOBIENNALE στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί την αφορμή για την επανέναρξη της επαφής. Το τεκμήριο μιας έκθεσης που λειτουργεί ως πυροκροτητής μιας κοινωνίας που οφείλει να παραμένει ενεργή και συμμετοχική.