Βιβλιο

Αν η Άννα Γουίντουρ ήταν κατοικίδιο, τι κατοικίδιο θα ήταν;

Σε μια άλλη ζωή, σε ένα παράλληλο –ή εντελώς νέο– σύμπαν ή και στις σελίδες ενός βιβλίου, διάσημες προσωπικότητες συναντούν το «άλλο τους εγώ». Έχει ουρά και βελούδινο τρίχωμα.

Athens Voice
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 809
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από το βιβλίο Pet Rocks των Mark και Kate Polyblank (εκδόσεις TeNeues)

Pet Rocks: Το βιβλίο των Mark και Kate Polyblank που θα αλλάξει τις θεωρίες για τα ζώα και για τους «celebrities» (εκδόσεις TeNeues).

Αν η Άννα Γουίντουρ ήταν κατοικίδιο, τι κατοικίδιο θα ήταν; Αν ήταν κατοικίδιο ο Μάικλ Τζάκσον, τι κατοικίδιο θα ήταν; Η βασίλισσα Ελισάβετ; Ο Ντόναλντ Τραμπ; Ο Χίτσκοκ; Η Κοκό Σανέλ;

Η φαντασία είναι ο εύκολος τρόπος να δώσει κανείς νόημα σε αυτά που συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο. Ο Mark και η Kate Polyblank, δυο «ιδιοφυείς» καλλιτέχνες από το Λονδίνο διαθέτουν τέτοια φαντασία, αλλά και χιούμορ και διορατικότητα και δημιουργικό «θράσος» που χρησιμοποίησαν ακόρεστα για να τοποθετηθούν απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης εποχής, τους «celebrities».

Φωτογραφία από το βιβλίο Pet Rocks των Mark και Kate Polyblank (εκδόσεις TeNeues)

Ο Mark μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πολλά κατοικίδια. Ήταν ένας καταξιωμένος φωτογράφος που ταξίδευε σε ολόκληρο τον κόσμο για τη δουλειά του, όμως τα παράτησε όλα για να ζωγραφίζει γάτες με καπέλα και σκύλους με περούκες. Η Kate μεγάλωσε σε μια φάρμα. Ασχολήθηκε με το εμπορικό και διαφημιστικό στάιλινγκ, αλλά αυτό που αγαπάει περισσότερο είναι να διαλέγει φουστάνια και κοστούμια για «ανυποψίαστα» χάμστερ. Το 2005 οι δυο τους έφτιαξαν την εταιρεία design Takkoda λανσάροντας μια εντυπωσιακή γκάμα από ανθρωπόμορφους χαρακτήρες κατοικίδιων σε συλλογές παιδικών αξεσουάρ, ρούχων και σχολικών ειδών. Ήταν όμως ο πολύχρωμος κόσμος της pop κουλτούρας που κέντριζε πάντα το ενδιαφέρον και τροφοδοτούσε τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, η αγάπη τους για τα ζώα και η απροσδιόριστη γοητεία που ασκούσαν πάνω τους –και σε όλους μας– οι ζωές των celebrities που τους άνοιξαν την πύλη σε ένα ουτοπικό σύμπαν, εκεί που τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτε δεν μοιάζει ακατόρθωτο, σοβαρό και αμετακίνητο, εκεί που οι κανόνες λυγίζουν πάντα προς τη «συμφέρουσα» κατεύθυνση και όσα διαχωρίζουν τους ανθρώπους από τα ζώα είναι ένα θολό και ακατάληπτο φόντο, εκεί που οι πλούσιοι και διάσημοι μετεμψυχώνονται σε κατοικίδια για να μοιραστούν μαζί μας τις διακριτικές μας ζωές απαλλαγμένα από ίντριγκες και ανταγωνιστικούς καυγάδες.

Pet Rocks: Το βιβλίο των Mark και Kate Polyblank (εκδόσεις TeNeues)

Αυτά είναι τα Pet Rocks και αυτός είναι ο κόσμος τους. Και τον δημιούργησαν ο Mark και η Kate το 2008. Άρχισαν να φωτογραφίζουν αγαπημένα κατοικίδια και ύστερα να ζωγραφίζουν πάνω στις φωτογραφίες όλες εκείνες τις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά που θα έδιναν στους ιδιότροπους celebrities «αξιολάτρευτες» ιδιότητες. Έκτοτε η οικογένεια των «Pet Rocks» μόνο να μεγαλώσει μπορούσε και να πολλαπλασιαστεί σε περισσότερους από 80 χαρακτήρες (κι άλλους τόσους) που θα ανακαλύψεις ξεφυλλίζοντας τον νέο τόμο «Pet Rocks», τον τέταρτο κατά σειρά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις TeNeues, ένα βιβλίο που ίσως αλλάξει εντελώς και τις δικές σου θεωρίες, όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και για το τεράστιο φαινόμενο της εποχής, τους «celebrities». 


Περισσότερα εδώ  www.petsrock.co.uk και www.teneues.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδόσεις Utopia: «Αθέατος Βίος» του Νικολό Αμανίτι | «Το κακό που δεν υπάρχει» της Τζούλια Καμινίτο
«Αθέατος Βίος» και «Το κακό που δεν υπάρχει»: δύο μυθιστορήματα για όσα κρύβουμε από τον κόσμο – και από τον εαυτό μας

Ο Νικολό Αμανίτι εξετάζει τη δύναμη της δημόσιας εικόνας και τις συνέπειες της έκθεσης, ενώ η Τζούλια Καμινίτο στρέφει το βλέμμα στις αόρατες πληγές που διαμορφώνουν έναν άνθρωπο πολύ πριν αποκτήσει τη δική του φωνή

«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε, εκδόσεις Διόπτρα
«Ταξίδι στη Νυρεμβέργη» του Χέρμαν Έσσε: Το ταξιδιωτικό βιβλίο ενός απρόθυμου ταξιδευτή

Ο γερμανός συγγραφέας αφηγείται τη στιγμή που αποφάσισε να γίνει ποιητής, μιλά για την τέχνη της αφήγησης, τα πρότυπα για τους χαρακτήρες του, τη ζωγραφική.

Βασίλης Καραποστόλης
Βασίλης Καραποστόλης: «Όταν παύουν τα αισθήματα, πληθαίνουν οι παραισθήσεις»

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Η ανάγκη της εμψύχωσης», ο ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας μιλά για τη σύγχρονη εποχή της ψυχικής κόπωσης και της εσωτερικής παραίτησης.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY