Βιβλιο

Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Dune συνεχίζεται

Το λογοτεχνικό ορόσημο στον χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας από τις εκδόσεις Anubis

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 766
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο»

Anubis: 4 νέες επανεκδόσεις βιβλίων του Dune, νέα εξώφυλλα για τα 3 πρώτα βιβλία και παράλληλη παγκόσμια κυκλοφορία του «Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο»

Εν αναμονή της πολυαναμενόμενης ταινίας, οι εκδόσεις Anubis μας κρατούν σε διαστημική εγρήγορση: Παρουσιάζουν σε παράλληλη παγκόσμια κυκλοφορία το εμβληματικό κόμικ «Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο», επανεκδίδουν τέσσερα βιβλία Dune και παρουσιάζουν τις τρεις πρώτες ανατυπώσεις με καινούργια εξώφυλλα.

Το Dune, που έχει κατακτήσει τα δύο κορυφαία βραβεία του Φανταστικού, τα Nebula και Hugo, είναι ο Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων. Ένας κόσμος μυστηριώδης, άγονος, αφιλόξενος και το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το γνωστό σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στην ανθρωπότητα τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια. Στον παράξενο αυτό κόσμο ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, ο οποίος, ως Μουάντ Ντιμπ, θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας.

Μετά από είκοσι και πλέον βιβλία, μία κινηματογραφική ταινία, δύο τηλεοπτικές σειρές και πλήθος άλλων έργων που βασίστηκαν στο όραμα του Frank Herbert, πλησιάζει ο καιρός που μία ακόμα γενιά θα ταξιδέψει στους αμμόλοφους που καλύπτουν την επιφάνεια του Dune, μέσω μίας εκ των πιο πολυαναμενόμενων ταινιών των τελευταίων ετών. Ο λόγος για τη νέα κινηματογραφική μεταφορά του διαστημικού έπους, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο πολλά υποσχόμενος Καναδός σκηνοθέτης, Denis Villeneuve (Sicario, Blade Runner, 2049), πλαισιωμένος από ένα υπέρλαμπρο καστ ηθοποιών (μεταξύ άλλων Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Bardem). Η κινηματογραφική υπερπαραγωγή, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2020, μεταφέρθηκε για τον Οκτώβριο του 2021, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της αναστολής λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών.

«Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο»
«Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο»
Στο μεταξύ, οι εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν σε παράλληλη, παγκόσμια κυκλοφορία το εμβληματικό κόμικ «Dune, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο». Εδώ, δύο κορυφαίοι συγγραφείς, ο Brian Herbert, γιος του Frank Herbert, και ο Kevin J. Anderson, αναλαμβάνουν τη μεταφορά του στο χώρο της ένατης τέχνης, μαζί με τους ταλαντούχους εικονογράφους Raul Allén και Patricia Martίn.

Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Dune συνεχίζεται
Το έργο μάς μεταφέρει στο μακρινό μέλλον, σε μια φεουδαρχική διαγαλαξιακή κοινωνία, η οποία εκτείνεται ως τα πέρατα του διαστήματος, ενώ οι διάφοροι οίκοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια του αυτοκράτορα και μεγαλύτερη δύναμη. Ανάμεσά τους είναι ο Οίκος των Ατρειδών, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πλανήτη των ερήμων Αρράκις, τη μοναδική πηγή του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού σε ολόκληρο το γαλαξία, του μπαχαρικού μελάνζ.

Τέσσερις νέες επανεκδόσεις βιβλίων του Dune
Το ταξίδι στον κόσμο του Dune, λογοτεχνικό ορόσημο στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, συνεχίζεται από τις Εκδόσεις Anubis με τέσσερις νέες ανατυπώσεις βιβλίων της σειράς με νέα εξώφυλλα. Πρόκειται για το τέταρτο, πέμπτο και έκτο βιβλίο της αριστουργηματικής σειράς του Frank Herbert, με τίτλους «Ο Θεϊκός Αυτοκράτορας του Ντιουν», «Οι Αιρετικοί του Ντιουν» και «Η Αδελφότητα του Ντιουν» αντίστοιχα, όπως επίσης και το prequel «Οίκος των Ατρειδών», που αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «Dune Prequels» που έγραψε o Brian Herbert σε συνεργασία με τον Kevin J. Anderson, δουλεύοντας πάνω σε αρχεία του πατέρα του, Frank Herbert.

Νέα εξώφυλλα για τα τρία πρώτα βιβλία του Dune
Το ταξίδι στον κόσμο του Dune, που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μέσα από το νέο site των Εκδόσεων Anubis, dune.gr, συνεχίζεται με τις τρεις πρώτες ανατυπώσεις των βιβλίων της σειράς με νέα εξώφυλλα. Πρόκειται για τα τρία πρώτα μυθιστορήματα της αριστουργηματικής σειράς του Frank Herbert, με τίτλο «Dune», «Ο Μεσσίας του Ντιουν» και «Τα Παιδιά του Ντιουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ