Βιβλιο

Ποια βιβλία θα κυκλοφορήσουν τον Μάιο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος;

Έτοιμοι για μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία μόλις ανοίξουν; Μάθαμε τι ετοιμάζουν οι εκδοτικοί.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις που ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος Παπαδόπουλος για τον Μάιο του 2020 μετά την καραντίνα.

«Το μεσαίο κενό», Φοίβος Καρζής
Μέσα από εξαιρετική χρήση αριθμών και στατιστικών και με συνολική εποπτεία του φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Φοίβος Καρζής ιχνηλατεί, αναλύει και εξηγεί τα ρήγματα, τις προσδοκίες, τις συνεχείς μετακινήσεις και τις προοπτικές της πιο δυναμικής κι ευρύχωρης ομάδας του παγκόσμιου πληθυσμού: της «μεσαίας τάξης».


«Συμπληρώνω τη μνήμη του κόσμου», Αννίτα Παναρέτου
Μια ανεξερεύνητη πτυχή της ελληνικής Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου –ο εγκλεισμός χιλιάδων μη-Εβραίων Ελλήνων σε φασιστικά και ναζιστικά στρατόπεδα– παρουσιάζεται συστηματικά για πρώτη φορά σε βιβλίο. Συλληφθέντες για αντιστασιακή δράση, για κομμουνιστικά φρονήματα ή απλώς για να τροφοδοτήσουν το Tρίτο Ράιχ με εργατικά χέρια, όσοι επιβίωσαν και επέστρεψαν, κατέγραψαν λεπτομερώς τη δοκιμασία τους.
Η Αννίτα Παναρέτου συνθέτει μία συγκλονιστική αφήγηση μέσα από τις μαρτυρίες τους και τα ιστορικά αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών.


«Το μόλεμα», Φίλιππος Μανδηλαράς
Τι είναι το μόλεμα; Τι κάνουν τα πουλερικά της φάρμας «Ο Μακάριος» όταν μαθαίνουν για αυτό και πώς το αντιμετωπίζουν τεικά; 
Μια ιστορία για την υπευθυνότητα που χρειάζεται να δείχνουμε απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους όταν παρουσιάζεται μια δυσκολία.


«Η Χαρά χορεύει», Luciano Lozano
Στη Χαρά δεν αρέσουν καθόλου τα μαθηματικά. Και στο σχολείο, γενικά, δεν τα πάει μια χαρά. μέχρι που ανακαλύπτει τον χορό.


«Γκαγκαρού», Λήδα Βαρβαρούση
Ο Γκαγκαρού ο γάιδαρος και ο Απόλλο το σαλιγκάρι κάθε απόγευμα κάνουν μπάνιο στην μπανιέρα και ονειρεύονται να πάνε στο φεγγάρι! Σκέπτονται πώς θα τα καταφέρουν να πάνε εκεί πέρα;
Μια ιστορία για τα όνειρα και την αξία της προσπάθειας από τη δημιουργό της Λούνα, Λήδα Βαρβαρούση.