Βιβλιο

Δείτε live: Μένουμε σπίτι με την συγγραφέα Ελευθερία Μεταξά

Η Ελευθερία Μεταξά μιλά με τη Γιούλη Τσάκαλου για το μυθιστόρημά της «Αθώοι ένοχοι» (εκδόσεις Μίνωας).

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μένουμε σπίτι με τους συγγραφείς μας: Δείτε live την εκπομπή του #BookiaTV με την υποστήριξη της Athens Voice. Η Ελευθερία Μεταξά μιλάει για το Αθώοι ένοχοι (Μίνωας).

Η καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή του #BookiaTV με την υποστήριξη της Athens Voice, μας συστήνει συγγραφείς που μιλούν από το σπίτι τους για τη δουλειά τους. Σκοπός της εκπομπής είναι να συμβάλει στη διατήρηση της επικοινωνίας των ανθρώπων του βιβλίου με τους αναγνώστες με έναν τρόπο πολύ κοντά στη φυσική επαφή και επιπλέον να ενισχύσει το μήνυμα «#ΜένουμεΣπίτι» όχι ως εντολή αλλά ως συμπέρασμα.

Κάθε απόγευμα στις 18.30 «Μένουμε σπίτι με τους συγγραφείς μας» και οι καλεσμένοι συμμετέχουν από το σπίτι τους συνδεόμενοι σε ειδική πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Streamia, επιμελούμενη την τελική εικόνα με τον ήχο και μεταδίδοντάς την ζωντανά με #LiveStreaming.

Στην αποψινή εκπομπή, η blogger και δημιουργός της βιβλιοφιλικής ομάδας «Βιβλίο-Παρουσιάσεις-Κριτικές», Γιούλη Τσακάλου, ως οικοδέσποινα, συνομιλεί με τη συγγραφέα Ελευθέρια Μεταξά.


Λίγα λόγια για το βιβλίο «Αθώοι ένοχοι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας»

«Το αχλάδι της αγωνίας!» ψελλίζει έκπληκτη η Έλσα Γληνού, αντικρίζοντας το πτώμα της νεαρής Ζωής Κομνηνού, που πριν από λίγες ώρες δήλωνε υπεύθυνη για μια σειρά άλυτων φόνων. Η φράση αυτή θα οδηγήσει την ίδια και τον αστυνόμο Μάνο Βαρσάμη σε μια αποτρόπαια διαπίστωση: Κάποιος δολοφονεί ανθρώπους χρησιμοποιώντας μεθόδους που ανάγονται στον Μεσαίωνα. Ποιος σπέρνει τον θάνατο με φρικτά βασανιστήρια; Ποιο είναι το κίνητρό του; Τι συνδέει τα θύματά του; Τι ρόλο παίζουν σ’ αυτή την υπόθεση ο Στάθης Κομνηνός, ο καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας Ιορδάνης Φωκάς και ο δημοσιογράφος Φώτης Μπακιρτζής; Τι σημαίνει η φράση Memento mortis που ανακάλυψε η Έλσα στο ημερολόγιο της Ζωής; Προσπαθώντας να δώσουν απάντηση στα ερωτήματα αυτά, η Έλσα και ο Βαρσάμης θα ξετυλίξουν το κουβάρι μιας τρομακτικής ιστορίας που θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή δύο αθώων παιδιών. Θα προλάβουν να τα σώσουν πριν είναι αργά; Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα κι εκείνοι ρίχνονται στο κυνήγι του άγνωστου δολοφόνου με μοναδικό στοιχείο το συμπέρασμα του αστυνόμου Γιαβρόγλου: «Ήταν όλοι τους αθώοι».

Επίσης, διαβάστε τη συνέντευξη της  Ελευθερία Μεταξά στην Athen Voice.