Βιβλιο

Λογοτεχνία με άποψη από τις Εκδόσεις Βακχικόν

5 συγγραφείς μάς δείχνουν τη δική τους οπτική για τα πράγματα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
covergrammatikopoulos_cover2.jpg

Προτάσεις για βιβλία ελλήνων συγγραφέων με άποψη από τις Εκδόσεις Βακχικόν

Casu Consulto
andrianaki_cover_new_2.jpg

Κατερίνα Ανδριανάκη
Ένας λογοτεχνικός ήρωας θέλει να ορίσει τη μοίρα του και να αποδείξει στον διάσημο αλλά καταθλιπτικό συγγραφέα του ότι οι αναγνώστες έχουν ανάγκη από θετικά πρότυπα. Έτσι, εξαναγκάζει τον συγγραφέα να γράψει αυτός αντί για εκείνον το νέο του μυθιστόρημα. Στη ζωή του ήρωα εμφανίζονται το εξωτικό μέντιουμ Κενέ που θα τον μυήσει στα μυστικά του επαγγέλματός του και η μυστηριώδης Εμμανουέλα που θα την ερωτευτεί παράφορα. Εξαιτίας της θα διαπράξει έναν φόνο για να εκδικηθεί τον συγγραφέα του ως ερωτικός αντίζηλός του. Πού ξεκινά η αλήθεια και πού τελειώνει το ψέμα; Μήπως τα πάντα γίνονται τελικά τυχαίως εσκεμμένα σε αυτήν τη ζωή και ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αναλογεί;

kapetas_cover.jpg
Ωρολογοποιός
Άκης Καπέτας
Όλα κυλούσαν ομαλά στην καταλανική πρωτεύουσα όπως και στη ζωή του Πάμπλο του ωρολογοποιού. Ξαφνικά όμως, μία ημέρα του 1778, ένα περίεργο και επικίνδυνο συναίσθημα άρχισε να τον κυκλώνει. Οι επιλογές εκείνης της ημέρας θα σφράγιζαν τη μοίρα του και θα στοίχειωναν τη ζωή του για πάντα… Ένα μεταφυσικό μυθιστόρημα, που ξετυλίγεται μεταξύ δύο διαφορετικών, χρονολογικά, εποχών και δύο διαφορετικών κόσμων, του πραγματικού και του πνευματικού. Με τρεις, φαινομενικά, διαφορετικές ιστορίες, όπου οι κύριοι χαρακτήρες συνδέονται με έναν κοινό παρονομαστή, την πάλη του ανθρώπου μεταξύ της αυθόρμητης θέλησης να δημιουργήσει οικογένεια και της δυσκολίας του να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις της σύγχρονης εποχής.

Φυσορρόος
xatz_cover.jpg

Νίκος Νικολάου-Χατζημιχαήλ
Τα καλύτερα διηγήματα του συγγραφέα, από τα πιο συγκλονιστικά που έχουν γραφτεί για τη δεύτερη μεγάλη συμφορά που έπληξε τον ελληνισμό, δηλαδή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων, ένα αντιπολεμικό παραλήρημα ενός βαριά τραυματισμένου του ’74, η μάνα του αγνοούμενου που χάνει τα λογικά της, αλλά και ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας, μέσα από τα κλειδιά ενός σταυρόλεξου. Επίσης, ένα σπαρακτικό διήγημα για τις 37 ημέρες που πέρασε ο πατέρας του συγγραφέα στην κόλαση των βασανιστηρίων του Αττίλα. Τέλος, άλλα διηγήματα της αθωότητας, τρυφερά, αληθινά, έξυπνα, ακόμα και μαθηματικά αποφορτίζουν εντελώς το κλίμα της πρώτης ενότητας.

grammatikopoulos_cover2.jpg
Τρεις ευχές
Κώστας Γραμματικόπουλος
Στη μεταπολίτευση, με την Ελλάδα ακόμα ρημαγμένη από τις πολιτικές διαφορές αλλά και τις κοινωνικές ανισότητες, τρεις φίλοι κάνουν όνειρα διαβατήρια για ένα καλύτερο μέλλον, τα οποία όμως χάνονται και σβήνουν αργά όσο οι ανθρώπινες σχέσεις δείχνουν τη διαστρεβλωμένη τους αντανάκλαση στον κόσμο που ζουν. Στις Τρεις ευχές του Κώστα Γραμματικόπουλου, όλοι βγαίνουν από τον δρόμο τους και όλοι πρέπει να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, καθώς φαίνεται ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος κάθε άλλο παρά το τέλειο ον είναι της δημιουργίας. Τρωτός και αδύναμος, μαστίζεται από την καθημερινότητα και χάνεται πριν ξανασταθεί στα πόδια του και πριν χαθεί για μια ακόμη φορά με την πρώτη αφορμή.

Ο βάτραχος
gialitsis_cover.jpg

Πάνος Γιαλίτσης
Ο Πολ, ένας χρεοκοπημένος και χωρισμένος άντρας , κάθε απόγευμα δραπετεύει από ένα επώδυνο παρελθόν, καθώς ακούει στο παγκάκι ενός άλσους, με αμείωτο ενδιαφέρον, μια παράδοξη ιστορία από έναν αινιγματικό και μοναχικό συγγραφέα. Μια μέρα, ο συγγραφέας εξαφανίζεται μυστηριωδώς προτού τελειώσει την ιστορία του, αφήνοντας στον Πολ τον σκύλο του. Για τους επόμενους δέκα μήνες, ο Πολ πηγαίνει καθημερινά στο ίδιο σημείο για να συναντήσει τον παράξενο άντρα, να του επιστρέψει τον σκύλο και να μάθει το τέλος της ιστορίας. Μιας ιστορίας καθοριστικής για το μέλλον του αλλά και το παρελθόν του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ