Βιβλιο

«Έγκλημα στα φιόρδ»: Ένας αποτρόπαιος φόνος στην σκανδιναβική ομίχλη

To βιβλίο που σε κρατάει μέχρι την τελευταία σελίδα

323843-667197.jpg
Αναστασία Βουτσινά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
331082-685646.jpg

Η καταχνιά του φθινοπώρου έχει πιάσει για τα καλά. Το παραθαλάσσιο θέρετρο,Στάβεν, βρίσκεται τυλιγμένο στην ομίχλη. Ο Ούβε Μπάκερου πίστευεπως θα περάσει ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του, πριν το κλείσει για τον χειμώνα. Φτάνοντας όμως εκεί, τον περιμένει το χάος – το σπίτι του έχει λεηλατηθεί από διαρρήκτες. Αλλά το κακό δεν σταματά εκεί. Στο γειτονικό εξοχικό, ένας άνθρωπος έχει κακοποιηθεί έως θανάτου…

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν, μεθοδικός και έμπειρος, έχει δει και εξιχνιάσει πολλούς αποτρόπαιους φόνους στην σταδιοδρομία του. Όμως η φρίκη που αντικρίζει στο Στάβεν αυτό το φθινόπωρο, είναι ακόμη και γι αυτόν κάτι εντελώς καινούριο. Και η υπόθεση που θα κληθεί να λύσει θα γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη, δυσνόητη και γεμάτη βία.

Την ίδια στιγμή, νεκρά πουλιά πέφτουν συνέχεια από τον ουρανό, στα δέντρα και τις ακτές της Νορβηγίας– σημάδι για τον σκληρό χειμώνα που έρχεται… ή μήπως κάτι παραπάνω;

Τι συμβαίνει όταν ένας αστυνομικός αποφασίζει να γράψει νουάρ μυθιστορήματα;

Σκοτεινοί χαρακτήρες και ανεξιχνίαστα εγκλήματα παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τις σελίδες ενός συγγραφέα που τα γνώρισε όλα αυτά από πρώτο χέρι.

Ο Jorn Lier Horst, έχοντας υπηρετήσει στο αστυνομικό σώμα από το 1995, έγραψε το 2004 το πρώτο του βιβλίο μυστηρίου. Από τότε, κάθε δημιούργημα του γίνεται bestseller, ενώ η σταδιοδρομία στην αστυνομική λογοτεχνία του έχει πολλές φορέςτιμηθεί μεβραβεία. 

Διάβασε τη συνέντευξη του Jorn Lier Horst στην ATHENS VOICE εδώ.

Το καινούργιο του βιβλίο «Έγκλημα στα φιόρδ» μετράει ήδη 1.000.000 αντίτυπα στη Νορβηγία, ενώ απέσπασε το βραβείο Petrona για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς. Αυτό τον Νοέμβριο, έρχεται να κατακτήσει και τους λάτρεις του νουάρ και στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη στις 24 Νοεμβρίου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και των Public.

Jørn Lier Horst, Έγκλημα στα Φιορδ, εκδόσεις Διόπτρα, best seller

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Γεννημένος το 1970 στο Μπάμλε της βόρειας Νορβηγίας, ο JοrnLierHorst εργάστηκε ως αστυνομικός στο Λάρβικ από το 1995 και γνωρίζει πολύ καλά αυτά για τα οποία μιλά στα βιβλία του. Ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων το 2004, με το Nοkkelvitnet (Ο βασικός μάρτυρας), το πρώτο της σειράς με τον αστυνομικό ερευνητή ΒίλιαμΒίστιν. Το μυθιστόρημα στηρίζεται σε μια πραγματική υπόθεση εγκλήματος, τη λεγόμενη «Υπόθεση Ραμ». Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, ενώ το Bunnfall (Κατακάθια), που μεταφράστηκε στα αγγλικά το 2011, βρέθηκε ανάμεσα στα δημοφιλέστερα 5 βιβλία στη Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου CrimeFictionLovers, μαζί με αυτά του JoNesbο. Το Έγκλημα στα φιόρδ, έβδομο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον ΒίλιαμΒίστιν και πολλαπλά βραβευμένο, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και μπήκε αμέσως στον κατάλογο των νορβηγικών bestseller.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ