- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Ηλίας Μαγκλίνης μιλάει για την «Πρωινή γαλήνη» του (video)
Κέρδισε το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών
O Ηλίας Μαγκλίνης είναι φίλος, ομότεχνος στο συγγραφιλίκι και συνάδερφος στη δημοσιογραφία. Αυτά όμως με τίποτα δε θ’ αρκούσαν για να προβάλω το πιο πρόσφατο πόνημά του, αν δεν ήταν ένα πολύ όμορφο βιβλίο.
Η «Πρωινή γαλήνη», λοιπόν, που κυκλοφορεί από το «Μεταίχμιο», είναι ένα αξιανάγνωστο μυθιστόρημα για τον καημό ενός επαρχιώτη νεαρού να εκπαιδευτεί και να βρεθεί στα σύννεφα σαν αεροπόρος, για τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Κορέας, για τον έρωτά του και –έμμεσα- για την ελληνική Ιστορία του ΄40 κι του ΄50, με πινελιές της εκπαιδεύουσας το νεαρό Ίκαρο Αμερικής. Αλά το βιβλίο προεκτείνεται κατάλληλα μέχρι τις μέρες μας γιατί οι άνθρωποι φεύγουν, μα τα κατάλοιπά τους μένουν, ενώ οι δημοσιογράφοι έχουν την τάση να σκαλίζουν τα πάντα.
Δείτε λοιπόν τη συνέντευξη που πήρα από τον Ηλία Μαγκλίνη, στο «πεσοϊκό» πατάρι του καφενείου «Πανελλήνιον» (Μαυρομιχάλη 16), που αποτελεί την προέκταση του δημοσιογραφικού μου γραφείου.
Διαβάστε εδώ το κείμενο της Σώτης Τριανταφύλλου για το βιβλίο
Διαβάστε μια εξομολόγηση του Ηλία Μαγκλίνη για την “Πρωινή γαλήνη”
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.