Βιβλιο

γιούπι!

Ανακαλύφθηκαν δυο ακόμη σελίδες του Μικρού Πρίγκιπα. Ωραίο μαγιάτικο δώρο!

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22126-53558.jpg

Θυμάστε τότε που η εγγονή (αν θυμάμαι καλά) του Γκοσινί δημοσίευσε ένα ολόκληρο βιβλίο με ανέκδοτες ιστορίες του Μικρού Νικόλα; Τώρα συνέβη κάτι ακόμα καλύτερο. Κάποιος ανακάλυψε δύο ανέκδοτες σελίδες του αγαπημένου βιβλίου του μισού πλανήτη (είναι το δεύτερο σε πωλήσεις μετά τη Βίβλο).

Μέσα στην γκρίζα μουντίλα των ημερών, αυτός ο άγνωστος ιδιώτης μας κάνει δώρο λίγο φως, δύο ξεχασμένες αυθεντικές σελίδες από το Μικρό Πρίγκιπα, χειρόγραφα του ίδιου του Εξυπερί. Τέλειο, τόσο για μας, τους χιλιάδες λάτρεις του μικρού βιβλίου που σου αλλάζει τη ζωή, όσο και για τον τυχερό που θα διαθέσει γύρω στις 50.000 ευρώ για να τις αγοράσει σε δημοπρασία στο Παρίσι στις 16 Μαίου.

Η μία από τις δύο σελίδες, σύμφωνα με την Associated Press, αποκαλύπτει έναν εντελώς καινούριο ήρωα, τον οποίο συναντά ο Μικρός Πρίγκιπας φτάνοντας στην γη: πρόκειται για τον «Πρεσβευτή του Ανθρώπινου Πνεύματος», ο οποίος είναι λέει πολύ απασχολημένος ψάχνοντας μάταια για μια λέξη 6 γραμμάτων, το νόημα της οποίας δεν αποδίδεται πολύ καθαρά.

Αυτή η λέξη φέρεται να είναι η γαλλική «guerre» (πόλεμος). Χρόνια ακούγαμε και διαβάζαμε για το αντιπολεμικό μήνυμα που προσπαθούσε ο ειρηνιστής Εξυπερύ να περάσει μέσα απο τις σελίδες του Μικρού Πρίγκιπα. Τώρα όμως, σύμφωνα με τον ειδικό σε χειρόγραφα του 20ού αιώνα Olivier Devers (ο οποίος επικυρώνει και την αυθεντικότητα των σελίδων) , είναι η πρώτη φορά που αυτές οι φωνές αποκτούν βάσιμη υπόσταση.

Η δεύτερη σελίδα, είναι ένα κείμενο που περιλαμβάνεται σχεδόν αυτούσιο στο κεφάλαιο 19 της έντυπης έκδοσης. Και οι δύο σελίδες που βρέθηκαν, φέρουν το υδατογράφημα “fidelity onion skin” των χειρογράφων του συγγραφέα που τις καθιστά αναμφίβολα αυθεντικές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ