Βιβλιο

Book News 18-25/12

Τα νέα από τον κόσμο του βιβλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18790-46973.jpg

Παρουσιάσεις

Offshore - Τα νησιά των θησαυρών

image

Στους φορολογικούς παράδεισους, που όπως και να το κάνουμε διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε κάθε σημαντικό οικονομικό γεγονός, σε κάθε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και σε κάθε κρίση τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης παγκόσμιας ύφεσης, μάς ξεναγεί το βιβλίο του Νicholas Shaxson που παρουσιάζουν τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου και καθηγητής Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Μελάς και ο μεταφραστής του και οικονομολόγος Νίκος Ρούσσος.

Πέμπτη 15/12, στις 19.00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) 

Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού

image

Στη δίνη των γεγονότων του ταραγμένου εικοστού αιώνα, τρεις μεγάλοι έρωτες κι ένα «περιθωριακό» μαθηματικό πρόβλημα συνθέτουν τον καμβά του νέου μυθιστορήματος του Τεύκρου Μιχαηλίδη, το οποίο παρουσιάζουν τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και οι εκδόσεις Πόλις.

Παρασκευή 16/12, στις 19.00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι

Αρόδο - Λιμάνια, πορθμεία καὶ βαρκάρηδες της Άνδρου

image

Σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν (αρχὲς 20ού αἰ. - 1965) μας προσκαλεί ο Φιλοπρόοδος Όμιλος «Το Γαύριο» με την παρουσίαση του Φωτογραϕικού Λευκώματος «Αρόδο». Θα μιλήσουν οι Τζελίνα Χαρλαύτη, Μαρίνα Καραγάτση, Τιτίκα Δημητρούλια, Γιάννης Ζουμπουλάκης, και θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γληνός.

Κυριακὴ 18/12, στὶς 12.30 τὸ μεσημέρι, στὸ βιβλιοπωλεῖο IANOS, Σταδίου 24.

Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;

image

Οι «Κόκκινοι Βαρκάρηδες» κωπηλατούν στα πελάγη της ιστορίας, των ανθρώπινων παθών και συναισθημάτων, για να μας περιγράψουν πώς «έλυναν τις διαφορές τους» οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη μακρινή (ή μήπως... όχι και τόσο;) Ελλάδα του 1930, σε μια χώρα βουτηγμένη στα σκάνδαλα, τη φτώχεια, στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Το «Εξουσία, τι μπάλα παίζεις;» δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι συμβαίνει όταν η σύγχρονη εξουσία «μαρκάρει στενά» το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ για να αποκομίσει κέρδη; Πόσο εξοργιστικά και πόσο αστεία μπορούν να γίνουν τα τσαλιμάκια της; Με αφορμή τα δύο αυτά βιβλία το Δίκτυο Εθελοντών Αγ. Δημητρίου «Αλλάζουμε την Πόλη» διοργανώνει εκδήλωση. Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι Πέτρος Μίχος, προπονητής και πρώην άσος του Ολυμπιακού, και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, προπονητής και πρώην άσος του Παναθηναϊκού.

Δευτέρα 19/12, στις 21.30, στον Πολυχώρο της οδού Ηπείρου 41, στον Άγιο Δημήτριο (πλατεία Άρη Βελουχιώτη).


Μουσική ανάγνωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

image

Ο Γάλλος ποιητής Jean-Philippe Carlot παρουσιάζει το έργο «La Colonne». Μαζί του οι Απόστολος Καλτσάς (μπάσο) και Κώστας Παρίσσης (κιθάρα) του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα.

Δευτέρα 19/12, 21.00, Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24


Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011

image

Νέα σημαντική διάκριση για τον Δημήτρη Στεφανάκη και τις «Μέρες Αλεξάνδρειας» μέσα σε λίγους μήνες. Μετά το Prix Méditerranée Étranger 2011, ο Έλληνας συγγραφέας απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 για την πεζογραφία (International Cavafy Award for prose). Το εν λόγω βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια στο πλαίσιο των Καβαφείων, τα οποία διοργανώνονται από την ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο σε συνεργασία με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Πολιτισμού και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και άλλων φορέων.


Bazaar μεταφρασμένης λογοτεχνίας στο ΕΚΕΜΕΛ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης παρατείνει το χριστουγεννιάτικο bazaar βιβλίων μεταφρασμένης λογοτεχνίας μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00-15.00, στα γραφεία του (Παπαδιαμαντοπούλου 4, 4ος όροφος). Πληροφορίες: 210 3639.520, info@ekemel.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ