Βιβλιο

The Bookpoint: το βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας που… διανυκτερεύει!

Athens by night? Books by night!

Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάββατο βράδυ, στην καρδιά της Αθήνας, δυο φίλες μου κι εγώ, έχουμε πιει ήδη το πρώτο μας ποτό στο αγαπημένο μας «Noel» και ανηφορίζουμε προς το «Κολοκοτρώνη 9» για να βρούμε την υπόλοιπη παρέα μας. Ξαφνικά, έτσι όπως προχωράμε, βλέπουμε στην Κολοκοτρώνη και Θησέως γωνία την εξής εικόνα: φώτα, βιβλία και κόσμο! Ήταν 2 παρά τα ξημερώματα, οπότε μπήκαμε διστακτικά μέσα στο ανοιχτό βιβλιοπωλείο όπου μας περίμενε η επόμενη έκπληξη: δεκάδες βιβλία, από κλασική λογοτεχνία μέχρι μαγειρικής και από φιλοσοφικά μέχρι bestsellers των τελευταίων ετών σε τιμές bazar.

Σοκ και δέος: ανάμεσα στο Σαββατιάτικο bar crawling να βρίσκεσαι σε βιβλιοπωλείο όπου εκδόσεις των Ντοστογιέφσκι, Ντίκενς, Νίτσε, Ουγκώ, Τουέιν και πολλών άλλων να στοιχίζουν από 2,5 ευρώ, να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις και παράλληλα να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο μόνος. Περαστικοί −όλων των ηλικιών− σταματούσαν και αγόραζαν βιβλία −όλων των ειδών− σε πολύ χαμηλές τιμές.

image

Το Bookpoint, εδώ και λίγες εβδομάδες διανυκτερεύει τις καθημερινές μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ τα Σάββατα παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 2.00-03.00 λανσάροντας το slogan «Athens by night-books by night».

Την επόμενη φορά που θα κάνετε τη βόλτα σας στο κέντρο, μην παραλείψετε να σταματήσετε. Προσωπικά αγόρασα τα «Η τέχνη του πολέμου», «Ο παλιάτσος: το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι και το «Ευρωπαϊκός Μηδενισμός» του Νίτσε με μόλις 11 ευρώ και, ναι, τα κουβαλούσα ευλαβικά μέχρι τις 6 το πρωί μαζί μου.

image

image

image


info: The Bookpoint, Κολοκοτρώνη 29 και Θησέως 19, Αθήνα, info@thebookpoint.gr